Конференция на тема Сигурно и иновативно цифрово бъдеще на ЕС“,

...
Конференция на тема Сигурно и иновативно цифрово бъдеще на ЕС“,
Коментари Харесай

Екип от МЕУ ще вземе участие в конференция на тема „Сигурно и иновативно цифрово бъдеще на ЕС“

Конференция на тематика „ Сигурно и новаторско цифрово бъдеще на Европейски Съюз “, проведена под егидата на чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз ще се организира в Прага на 3 и 4 ноември 2022 година България ще бъде показана от заместник-министъра на електронното ръководство Благовест Кирилов, Националния координатор по киберсигурността и шеф на дирекция " Мрежова и осведомителна сигурност " в МЕУ, Петър Кирков, както и шефа на дирекция „ Информационни технологии, осведомително общество, европейска съгласуваност и интернационално съдействие “ в МЕУ, Ирина Алексиева.

Събитието е несъмнено за основно в чешкото председателство, защото тематиката " Киберсигурност " е измежду най-актуалните през днешния ден.

Участие в конференцията ще вземат ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, министър-председателят на Чешка република Петър Фиала, водещи политици и законодатели, интернационалните лектори и специалисти по киберсигурност и защита, водачи в промишлеността, специалисти от институции на Европейския съюз.

Основният фокус по време на конференцията ще бъде ориентиран към сигурността на веригата за доставки във връзка с киберсигурността в сериозната инфраструктура, цифровите технологии като изкуствения разсъдък и сигурните потоци от данни в Европейски Съюз и отвън него. По време на форума ще бъде обиден и въпросът по какъв начин да се поддържа софтуерната автономност на Европейски Съюз, с цел да се насърчат цифровите нововъведения и не на последно място дезинформацията в онлайн пространството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР