Конференция на космическата индустрия в САЩ премахна името първия човек

...
Конференция на космическата индустрия в САЩ премахна името първия човек
Коментари Харесай

Конференцията на космическата индустрия в САЩ премахна името на Юрий Гагарин, защото е руснак

Конференция на галактическата промишленост в Съединени американски щати отстрани името първия човек в космоса от своите документи и събития, тъй като той е руснак, написа Futurism.

Международният ден на авиацията и космонавтиката се отбелязва на 12 април. Причината за определената дата е, че на 12 април 1961 година Юрий Гагарин за пръв път минава границата сред атмосферата и галактическото пространство. Традиционно по целия свят, дружно с деня на космонавтиката се празнува и събитие, наречено " Нощта на Юри ".

" Фокусът на това събитие за набиране на средства остава същият - да отпразнуваме човешките достижения в космоса, като в същото време въодушевяваме идващото потомство да посегне към звездите. В светлината на настоящите международни събития обаче променяме името му ", означават от Space Foundation.

Организацията е заменила " Нощта на Юри " с " Празник на космоса: Открийте какво следва " и е изтрила всевъзможни препратки към това кой е първия човек в космоса.

Това е много съмнителна демонстрация на взаимност с украинския народ, а цензурата на името на Юрий Гагарин няма да помогне на нито един украинец да отблъсне нахлуването на Русия.

Въпреки това в Съединени американски щати не за пръв път " комфортно " не помнят и цензурират името на първия човек в космоса.

Преди две години Държавният департамент на Съединени американски щати означи, че първият полет на човек в космоса е станал факт преди 59 години, само че не назова поименно кой го е направил. Това докара до протестна нота на съветското министерство на външните работи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР