Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Американската търговска

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Американската търговска
Коментари Харесай

Бизнесът иска спешна среща с премиера заради промените в корпоративния данък

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Американската комерсиална камара в България (АМЧАМ), Конфиндустрия България, Българо-белгийският бизнес клуб и Германо-българската индустриално комерсиална камара изпратиха през днешния ден писмо до премиера Николай Денков, с които желаят незабавна среща с него. Поводът е плануваната смяна на корпоративния налог за фирмите с огромен оборот от 10 на 15%. За на следващия ден е планувана и конференция по тематиката на бизнес организациите.

В писмото се показва, че представителите на бизнеса поддържат въвеждането на световен най-малък налог съгласно директивата на Европейския съюз, само че упорстват наред с смяната в ставката да се вкарат в България и плануваните в документа данъчни облекчения. Отбелязва се, че към сегашния миг няма друга държава-членка на Европейски Съюз, която да не ги е въвела.

" Изготвеният от Министерство на финансите и импортиран от Министерски съвет Законопроект, не планува въвеждане на изключението за основна стопанска активност, което крие риск от утежняване на капиталовата среда, загуба на конкурентно преимущество на България при привличането на задгранични вложения и т.н ", означават представителите на бизнеса.

Припомня се, че през последните години България регистрира продължителен недостиг на задгранични вложения спрямо други пазари в района на Централна и Източна Европа. " Последователната данъчна политика за използване на по-конкурентна ставка на облагане на корпоративните облаги е едно от основните преимущества при избора на българската стопанска система като капиталова локация ", се споделя още в писмото.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР