Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и КТ Подкрепа

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и КТ Подкрепа
Коментари Харесай

Синдикатите искат изслушване на `Инерком` в парламентарна комисия заради сделката с ЧЕЗ

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и КТ " Подкрепа " упорстват в писмо до Народното събрание да се свика незабавно съвещание на краткотрайната комисия за продажбата на активите на ЧЕЗ. Целта е кандидат-купувачът „ Инерком “ и държавните институции да дадат отговор на основни въпроси.

Синдикалните организации желаят да научат ценовата тактика на сдружението " Инерком ", благосъстоятелност на Гинка Върбакова от Пазарджик, и по какъв начин тя ще се отрази на потребителите на електрическата сила в страната, в това число на компании и семейства. Те питат още каква ще бъде тактиката за развиване на сдружението - вложения и индустриална стратегия. 

КНСБ и КТ " Подкрепа " упорстват да схванат какви са социалните измерения на договорката с ЧЕЗ с оглед опазване на приходите и обществените придобивки на служителите в енергоразпределителното сдружение.

Синдикатите искат на полемиката да участват енергийният министър Теменужка Петкова и управлението на КЕВР.

" Като национално виновни институции, няма по какъв начин да подминем голямото публично и политическо напрежение към договорката за продажбата на активите на ЧЕЗ -България. Пълната липса на бистрота към договорката и недоказания опит на кандидат-собственика на компанията основателно основават подозрения за стабилността на енергийната система в страната и надлежно на националната сигурност ", се споделя в писмото на КНСБ и КТ „ Подкрепа “.

Синдикатите напомнят, че енергийните федерации и управленията на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ още през 2004 година показаха ясно своята позиция против приватизацията на енергоразпределителните сдружения. Това бе доказано и в позиция на двете организации, огласена преди две седмици.

„ През 2004 година декларирахме, че електрическата сила е витално нужна услуга за потребителите, тя би трябвало да бъде налична за всеки и единствено страната може да подсигурява сигурност и резистентност на доставките. Двата синдиката сложиха и добави условия, касаещи хиляди работещи в сдруженията, които залегнаха в специфична тактика за приватизацията на ЕРП-тата, признати от Народното събрание на Република България. Тези условия подсигуряваха обществен пакет за работещите в бранша. Надяваме се, че на съвещанието на комисията ще намерим отговори на всички наши въпроси “, приключва писмото, подписано от президентите двете синдикални организации Пламен Димитров и Димитър Манолов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР