Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата индустрия

...
Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата индустрия
Коментари Харесай

Туристическият бранш е твърдо против кандидатурата за министър на Зарица Динкова

Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата промишленост в България показват твърдото си противоречие с оповестената кандидатура за министър на туризма. Това пишат в своя декларация от Алианса на туристическата промишленост в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес.

От там акцентират, че нямаме нищо персонално срещу госпожа Зарица Динкова. Но след поръчката, че в държавното управление, което следва да се гласоподава, ще влизат съществени специалисти сме безапелационни, че тя не е подобен в нашия отрасъл. Те са съгласни и няма да поддържат хора, които не схващат от материята, да оглавят висшата държавна институция, от която сме директно подвластни.

Ето и какво още пишат от туристическия отрасъл в декларацията:

През последните дни българският туристически отрасъл организира обстойни диалози по отношение на бъдещето на бранша. Осъзнавайки напрегнатата конюнктура, настоятелно потърсихме среща с хората, които водят диалози за съставянето на държавно управление. Не стигнахме до такава!

Желаехме да изложим нашите визии за развиването на туризма и ръководството му. Имахме съответни оферти, които искахме да изложим. Не намерихме кой да ги чуе! Считаме, че е редно мнението ни да се вземе под внимание или най-малко да бъде чуто. Не беше!

Вярваме, че българският туризъм има задоволително потвърдени специалисти, които могат да оказват помощ за съживяването му след извънредно тежките последни години. Мислим, че това би било в полза на всички ни. Госпожа Зарица Динкова не е измежду тях!

Българският туризъм не е част от Плана за възобновяване и развиване, страда от липса на фрагменти заради множеството рестрикции, на които беше подложен и явно е неглижиран от страна на страната.

Не имаме вяра, че е потребно толкоз значим бранш от българската стопанска система да се ръководи от хора, на които нямаме довери и които са със съмнителна експертиза.

Категорични сме, че госпожа Зарица Динкова не е индивидът, който може да управлява сектора ни! Не слагаме под подозрение цялостната й подготвеност, само че виждаме, че тя няма такава в бранша ни.

В тези сложни времена е належащо да се подхващат незабавни ограничения и няма време, който и да било да се учи наш тил.

Надяваме се, че ще се преразгледа оповестеното предложение за министър на туризма. В противоположен случай, ние заявяваме изрично, че няма да влизаме в връзки с министерството и ще защитим ползите си с всевъзможни позволено от закона средства. 

Настояваме за срещи с виновните за ръководството на страната хора, каквито досега не се състояха и за промяна оферти министър!

Членове на КБТБ са Българско конгресно бюро - БКБ “, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска туристическа камара, Национален ръб по туризъм.

Членове на АТИБ са Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти (АБТТА), Асоциация на Екскурзоводите в България (АЕБ), Асоциацията на профилираните специалисти в туристическата промишленост (АСЕТИ), Българската асоциация на туристическите организации (БАТА), Сдружение на туроператори и туристически организации " Обединение Бъдеще за Туризма " (ОБТ)

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР