Конетена файтоните, които се движат през центъра на Виена, вече

...
Конетена файтоните, които се движат през центъра на Виена, вече
Коментари Харесай

Конете на файтоните, които се движат през центъра на Виена, вече ще са с пластмасови подкови

Конетена файтоните, които се движат през центъра на Виена, към този момент ще са с пластмасови подкови.Металните нанасят значителнивредина уличната настилка,а и жителите, живеещи в центъра, се оплакват от тракането на конските копита.

Поради високите разноски за ремонтна улиците отобщината в австрийската столицаса взели решениеда субсидиратпреминаването към пластмасови подкови за всички притежатели на карети, оповестиха от представителствотона Община Виена в София.

Пластмасови подкови са доста по-скъпиот металните. Разходите за един кон възлизат на към 4000 евро годишно, коетое два пъти повече спрямо обичайния модел подкови. По тази причина общината е планувала 1,9 млн. евро за субсидиране на новите подкови за идващите пет години.От ветеринарна позиция пластмасовите подкови са дори по-приемливи за конете.

Единствената разлика е, че подковаването би трябвало да е по-често - почти на всеки шест седмици, до момента в който металните могат да се употребяват до девет седмици, се споделя още в известието от представителствотона Община Виена в София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР