Кондицията, в която се намира ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски, за

...
Кондицията, в която се намира ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски, за
Коментари Харесай

Красимир Узунов прогнозира, че Македония ще има албанец за президент

" Кондицията, в която се намира ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски, за мен не разрешава да окаже особена опозиция навръх тези избори, тъй че най-вероятно ще имаме албанец, въпреки и реформиран социалист, за президент. " Това предвижда журналистът и специалист по македонската история Красимир Узунов.
" Аз персонално бих обърнал внимание на комплекта, който се оформя към името. Името върви със Закона за езиците. Ако през вчерашния ден е даден в държавния вестник в по този начин наречения македонски длъжностен вестник договорът от Преспа да бъде обнародван, дружно с него е даден и Законът за езиците. Същият този закон, който президента Георги Иванов отхвърли да го подпише ", разяснява Узунов в изявление за Българска национална телевизия.
Според него " занапред сметката следва да пристигна. Сега може би е най-хубавият миг, обръщението, персоналната признателност към всеки един народен представител, който е дал своя вот, към тези които не са дали своят вот. Почна подписката за събиране на 150 хиляди подписа от по този начин наречената Обединена македонска диаспора за референдум, плашим се с избори. "
" Има и една друга вест, която е два дни преди последното съдбовното гласоподаване, това е кандидатурата за президент на ръководещата коалиция. Той се споделя Мухамед Зекири и е зам.-председател на Социалдемократическия съюз на Македония. Освен ново име, което въпреки всичко в случай че може този път да е дефинитивно, тъй като сме ставали очевидци на раждането на вековечната Република Македония, на референдума на 8 септември 1991 година Ако този път е по-постоянно, а не за 25 години, би било по-добре, с цел да привикваме със съседите. Но те получават и език, който би трябвало да бъде използван за втори държавен за цялата територия на страната. Кондицията, в която се намира ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски, за мен не разрешава да окаже особена опозиция навръх тези избори, тъй че най-вероятно ще имаме албанец, въпреки и реформиран социалист, за президент ", изясни Узунов.
По думите му става извънредно забавно към нас: " Промените ще продължат, напрежението ще продължи ", акцентира той. Попитан допустимо ли е македонският език да бъде законен във всички европейски и натовски страни при положение, че България не е признала публично този език, той отговори: " Оттук нататък това е тест за дребната патриотична коалиция, вицепремиерът Каракачанов съобщи, че надали не ще наложи несъгласие. Да забележим дали това е по-македонско заричане, където множеството патрони са в тавана, а не там където би трябвало, или в действителност ще се стигне до интернационализация на македонизма. Това на Заев е защитна реакция, той приказва от ден на ден за македонска еднаквост, за македонски език, за македонска самородност. Непрекъснато го вкарва това в устата на Ципрас, че към този момент е прието, т.е тя би трябвало да бъде легитимирана ".
" Във времето, в което не се чете " Война и мир ", а се четат есемеси, македонската история се явява един милиционерски курс върху българската история, т.е. откраднато е това, което им би трябвало ", сподели още анализаторът.
" Ако сега нямаме проблем с едно държавно управление на Заев, то не знам какво ще бъде на следващия ден, когато се смени кабинетът и пристигна някой различен ", разяснява Красимир Узунов, добавя организация Фокус.
" Скептичен съм, че тази интерпарламентарна дисциплинираща интернационална комисия, която доста наподобява на добродетелната тайфа в Българското Възраждане, ще може да промени македонските учебници. Министър стана един албанец, на който почти не му пука какво написа в македонските учебници и може да докопаме някаква смяна, само че няма воля за такова нещо ", съобщи той. По думите му експанзията на албанския фактор на Балканите се ускорява.
" Ако си създадем сметката да съберем териториите с албанско население, където живее албанска популация, ще получим страна напълно по-малка от България и население, с което в околните 10 година ще се срещнем- при нас трендът е надолу, а при тях е нагоре ", изясни Узунов и добави, че това е една доста млада нация с 27-28 година междинна възраст.
" Съвсем резонно е македонските политически партии да бъдат заредени с шовинизъм. 90-та година на първите избори при регистрацията на свободен режим, ВМРО-тата бяха 17, 18 или 19, само че всичко беше шовинизъм. И сега няма партия в Македония, която да е сложила някакъв различен принцип, с изключение на националното ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР