Кондиционният треньор на Кирил Динчев взе участие в благотворителна инициатива,

...
Кондиционният треньор на Кирил Динчев взе участие в благотворителна инициатива,
Коментари Харесай

Треньор от щаба на Акрапович помогна на малко момиченце

Кондиционният треньор на Кирил Динчев взе присъединяване в благотворителна самодейност, дарявайки голяма сума на малко момиченце, което има здравословен проблем с очите, оповестява " Топспорт ".

Габриела Патова е на 5 години. Само 2 месеца след раждането, фамилията схваща, че тя има голям проблем с очите. Лекарите откриват, че Габи има срастване на роговиците. В разследване, от което дребното момиче не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око. Всичко се усложнява от вродената глаукома на двете очи. Нейният дядо Николай прави всичко допустимо, с цел да избави внучето си от тъмнината. Тя минава редица интервенции, в това число четири интервенции в Германия за слагане на импланти, посредством които очният нерв да бъде непокътнат. Следващата стъпка е да бъде направена трансплантация на роговица на двете очи и по този начин Габриела ще може да вижда. Първо на лявото, а на по-късен стадий на дясното око.

Първоначално са нужни 16 000 евро за трансплантацията на роговица за лявото око, плюс съпътстващите разноски към лекуването и престоя в Германия. Впоследствие ще са нужни още средства за следоперативните разноски и интервенцията на дясното око. Разходите ще стигнат до 30 000 евро, само че дядо Николай мощно има вяра, че има положителни хора, които ще поддържат Габи.

Треньорът от щаба на към този момент е измежду тези, които помогнаха на момичето.

BAN: BG67FINV91501016851181

BIC: FINVBGSF

ТИТУЛЯР: ГАБРИЕЛА ГЕНОВА ПАТОВА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР