Кончетата от Борисовата градина - Рапира, Беатрис, Принц и Марта,

...
Кончетата от Борисовата градина - Рапира, Беатрис, Принц и Марта,
Коментари Харесай

Пенсионираха кончетата от Борисовата, отиват във ферма на Анимал Рескю

Кончетата от Борисовата градина - Рапира, Беатрис, Принц и Марта, напущат Конната база в парка. СОС реши те да бъдат предоставени за развъждане на неправителствената организация " Анимал Рескю София ".

АР има база чартърен, следва да бъде записано и Убежище Ранчото на терен от 50 дка, където възрастните към този момент коне ще могат да се разхождат. 

Според решението на СОС кметът на регион " Средец " би трябвало да организира конкурс за " отдаване чартърен на парцела, някогашна конна база на „ Егида София “ ЕАД, находящ се на територията на парк „ Борисова градина “, бул. „ Драган Цанков “ № 1, със характерно конкурсно изискване „ за конна база “, със период до приемането на подробния организационен проект за територията на Борисова градина, само че не повече от 2 години.

По план Конната база ще се мести в Ловния парк, а на мястото й би трябвало да се появи площадка за ролери и скейтбордове. Премахването или преместването на Конната база от Борисовата градина бе заложено във всички проекти от състезанието за устройствена идея на парка през 2015 година

Неправителствени организации и родители на деца упорстваха тя да бъде непокътната на мястото си. Градината „ Княз Борис Търновски “ по традиция е приютявала конюшни, които са намирали място в нейната централна част още от края на XIX век, аргументираха се тогава бранителите на конете. 

Общинските съветници одобриха предлагането ни да пенсионират Рапира, Марта, Беатрис и Принц! След оформяне на нужните книжа, четиримата ще дойдат при нас!, радват се обаче на фейсбук страницата си от Анимал Рескю София. 

Според решението на СОС, „ Спортна София 2000 ” ЕАД трябва да даде кончетата на АР София при стриктно съблюдаване на предписанията за следващо лекуване на животните, както и положителните и хуманни практики. Дружеството следва да подсигурява опцията Столична община да прави регулярни инспекции за положението на животните и условията, при които се отглеждат, както и да се планува възможността при несъблюдение на отговорностите от страна на Фондацията и неизпълнение на изискванията за хуманно развъждане на животните, съгласно законоустановените правила, Фондация „ АР София ” да се задължи да върне животните на „ Спортна София 2000 ” ЕАД.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР