Комунистическата партия на Китай зае твърда позиция срещу нарастващата тенденция

...
Комунистическата партия на Китай зае твърда позиция срещу нарастващата тенденция
Коментари Харесай

Китай обявява агресивни мерки за борба с крипто и AI измамите

Комунистическата партия на Китай зае твърда позиция против възходящата наклонност на лъжливи действия, улеснени от нововъзникващи технологии като криптовалутите и изкуствения разсъдък (AI).

Според отчет на Global Times от 5 август държавното управление се насочва по-специално към задграничните телекомуникационни компании, които употребяват тези нови технологии, с цел да извършват лъжливи схеми и да подвеждат локалните поданици да вземат участие в лъжливи действия.

По време на неотдавнашна пленарна сесия Централният политически и юридически комитет на Китай одобри резолюция, в която се акцентира нуждата от последователен управнически метод и постоянна правна рамка за битка с проникването на противозаконни действия в цифровия пейзаж на страната.

Установените лъжливи схеми включват субекти, настоящи отвън Китай, които употребяват лъжливи тактики, като да вземем за пример предложение на подправени благоприятни условия за работа, с цел да уловят нищо неподозиращи жертви. Тези лъжливи участници употребяват технологии като блокчейн, метавселена, криптовалута и изкуствен интелект, с цел да основават по-сложни и прикрити незаконни принадлежности.

За да се оправи дейно с тази транснационална опасност, ръководещата партия прикани за засилено интернационално съдействие в напъните на правоприлагащите органи за осъществяване на обединени офанзиви против тези лъжливи действия.

В допълнение към правоприлагащите ограничения китайското държавно управление подхваща дейни стъпки за повишение на публичната информираност и осъществяване на просветителни начинания. Целта е да се даде опция на хората, изключително на по-младото потомство, което е по-уязвимо към сходни схеми, да придобият нужните познания и умения за различаване и разстройване на телекомуникационни и мрежови измами.

Важно е да се означи, че Китай преглежда криптовалутите като евентуален път за измами и има спорни връзки със бранша. Преди това държавното управление наложи възбрана на дейностите, свързани с криптовалути, което провокира обилни пазарни разпродажби.

Въпреки това, в последно време се появиха индикации, че Китай може да смекчи твърдата си позиция във връзка с криптовалутите. Например Върховният съд на страната разгласява насоки по отношение на разногласия, свързани с криптовалути, като уточни, че уреждането на дълг благодарение на малко количество цифрови активи ще се смята за законно, в случай че и двете страни са съгласни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР