Комуникацията през интернет създава една измамна и невярна представа, че

...
Комуникацията през интернет създава една измамна и невярна представа, че
Коментари Харесай

Наш психиатър алармира! Голям проблем с мобилните устройства

Комуникацията през интернет основава една лъжлива и погрешна визия, че имаме доста другари, предизвести в изявление за БНР психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова, шеф на болница " Св. Иван Рилски ".

Самотата и пристрастяването към интернет ще се трансфорат във водещи психологични проблеми през този век, показа тя прогнозата на психиатри, направена по време на интернационален конгрес, който се организира в хърватската столица Загреб.

" Този вид другарство ни отдалечава един от различен. То е опосредствано от техническо средство. Не е същинското и хората са доста самотни. Когато са по-интелигентни прочувствено, те го регистрират и стартират да търсят помощ на този проблем. Човек стопира да се интересува толкоз от живото другарство. Непрекъснато ревизира нещо в интернет. Близките регистрират нараснала тревога и натегнатост ", сподели Гълъбова.

Тя сигнализира, че най-често жертви на тази взаимозависимост стават младежите и децата.

Световната здравна организация приканва пристрастяването към интернет да се третира по същия метод, както това към тютюна и доктор Гълъбова счита, че рекомендацията не е пресилена, " тъй като това е тип взаимозависимост ".

" Ние не сме родени да живеем в цифрова среда. Дигиталното другарство би трябвало да е в допълнение средство ", уточни тя.

Според нея директното въздействие на екраните също е заплаха, която не трябва да се подценява. " Невробиолози и психолози поучават да не се спи на тв приемник, а телефонът да стои надалеч. Това са електромагнитни предавания, които оказват директен резултат върху структурата и действието на мозъка. Неслучайно нашите деца имат голям брой проблеми, като хиперактивност, разисква се и аутизма, както и проблемите с четенето. Те могат да четат, само че постоянно имат проблем с причинно-следствените връзки. Съвременният човек е осведомен, само че не е компетентен. Децата и младежите не вършат разлика сред това. Те елементарно получават информация ", разкри психиатърката.

Тя означи, че нуждата от непрекъснато другарство посредством екрани по време на коронавирус пандемията също е повлияла върху тези процеси.

Все повече стават пациентите, които имат взаимозависимост към електронни устройства, уточни доктор Гълъбова: " Нещата потеглят от фамилията във всяко едно отношение. Ако родителите осъзнават какъв брой е значимо децата им да се научат онлайн другарство, те ще лимитират оптимално използването на мобилни устройства. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР