Комуникационен проблем - така министърът на образованието Красимир Вълчев обясни

...
Комуникационен проблем - така министърът на образованието Красимир Вълчев обясни
Коментари Харесай

Комуникационен проблем нагнетил напрежението в ТУЕС


Комуникационен проблем - по този начин министърът на образованието Красимир Вълчев изясни напрежението в ТУЕС - Технологичното учебно заведение " Електронни системи " към Техническия университет.

Министър Вълчев разгласи, че никой не желае да трансформира сполучливия модел на учебното заведение, а в противен случай този модел би трябвало да се разраства към други учебни заведения и други градове.

До този миг единственото, което министерството се е пробвало да направи, е да се посочи провоотношението на шефа на учебното заведение.

В момента от МОН подсигуряват, че ще подсигуряват " толерантност към актуалната уредба " , до момента в който се уточнят и запишат съответните законови добавки, които да уточнят статута на учебното заведение.

Припомняме, през вчерашния ден на нарочна конференция Общественият съвет ТУЕС настоя за законодателни промени, с които да се резервира неповторимият, авангарден модел на образование на ИТ експертите у нас. За това са нужни промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, който не планува съществуването на такова учебно заведение. Родителите са подготвени да излязат на митинг в отбрана на учебното заведение, а в интернет към този момент тече и подписка.

На брифинг през днешния ден министър Вълчев разгласи, че МОН към този момент е почнало работа по смяна в Закона за висшето обучение , като измененията най-вероятно ще обиден и модела на академично самоуправление .

Вълчев изрече мнение, че статуквото би трябвало да се промени, като това статукво той дефинира като " резистентен модел, в който никой не държи виновен никого и образователните заведения са в положение на безвремие ".

Сформирана е към този момент работна група, която да реализира единодушие по измененията, които да формулират отговорността на ректорите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР