Комуникациите на парламента са подсигурени с бърз интернет и DDoS

...
Коментари Харесай

Нетера осигурява интернет и DDoS защита на Народното събрание


Комуникациите на Народното събрание са подсигурени с бърз интернет и DDoS отбрана
(снимка: CC0 Public Domain)

Новият български парламент ще употребява интернет услуги и отбрана от DDoS офанзиви, доставени от телекомуникационната компания Нетера, която завоюва публичната поръчка.
още по темата
Глобалният телеком към този момент от два месеца доставя услугите. Договорът е за 2 години, тъй че идващият Парламент ще продължи да употребява интернет услугите на Нетера, обявиха от компанията.

Нетера бе определена за снабдител и от Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) за обезпечен интернет и отбрана от DDoS офанзиви, а също и за създаване на виртуални частни мрежи (VPN) на няколко места в София и страната. Договорът на компанията с ЕСО е за 3 години.

Държавен фонд „ Земеделие ” (ДФЗ) е още една институция в страната, която разчита на услуги от телекома. Повечето от тях са за коли, в това число високопроходими. ДЗФ употребява система на Нетера за GPS следене в действително време на 350 транспортни средства.

Българските държавни железници (БДЖ) също употребяват платформата за GPS следене на Нетера. Тя е за следене на 170 локомотива и други действия, свързани с идентифициране, надзор и предаване на данни.

Всички планове се осъществят след извоювани публични поръчки от Нетера, прецизираха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР