Комсед има 27 магазина и приходи за 2018 г. над

...
Комсед има 27 магазина и приходи за 2018 г. над
Коментари Харесай

Веригата за играчки "Комсед" ще има нов голям акционер

" Комсед " има 27 магазина и доходи за 2018 година над 30 млн. лева

© Анелия Николова Във веригата за играчки " Комсед " ще има смяна на собствеността. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на Данаил Емануилов Генев и Галина Огнянова Гавраилова да придобият взаимен надзор върху търговеца на детски играчки " Комсед " АД. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на регулатора.

Промяна в собствеността

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Комсед " е акционерно сдружение с капитал 1.825 млн. лева, който в този момент се държи от Росен Филимонов (30%), Таня Гавраилова (30%), Нели Далекова-Филимонова (20%), Галина Гавраилова (20%).

По контракт за покупко-продажба на акции от 28.01.2020 година Данаил Генев ще закупи от Росен Филимонов всички притежавани от него 5475 елементарни налични поименни акции с право на глас, както и 3650 акции от Нели Далекова-Филимонова. В резултат на покупко-продажбите Генев ще придобие 50% от капитала на " Комсед " АД.
Петдесет % от акциите на сдружението ще има и Галина Гавраилова, която по силата на контракт за подаяние от 26.03.2020 година ще прибави към своите 20% и 30% от акциите на Таня Гавраилова.

Целта

От компанията отхвърлиха коментар по договорката. Според уведомлението до Комисия за защита на конкуренцията концентрацията има за цел " навлизащият акционер Данаил Генев да влага в предприятия, които имат капацитет да се трансфорат в одобрени водачи в секторите, в които оперират ". А Галина Гавраилова цели да усили акционерното си присъединяване и активността си в " Комсед " АД.

Новият акционер

Данаил Генев мозъка присъединяване в няколко компании, които се занимават с търговия на едро с насипен и пакетиран цимент ( " Българска индустриална бизнес група " АД); строителство и ръководство на недвижими парцели ( " Хай левел билдинг " - Казанлък, " Дървото на живота 2019 " ); търговия със строителни материали (ЦЕМ Д); даване на процедури и лечения в региона на козметичните услуги, здравето и хубостта ( " Медицински център Дървото на живота " ). Той държи и 20% от дяловете в " МХТ трейд ", където максимален пакет има Виолета Сечкова. В управлението е и на съдружие " Българска федерация по културизъм и фитнес ".

Галина Гавраилова, като се изключи че е доскорошен акционер в " Комсед ", има компаниите " Прайвът риъл естейт " и 50% от " Инком ГР ", които се занимават със строителство и ръководство на недвижими парцели.

Компанията
КАПИ i КОМСЕД АД Собствен капитал 10,7 Печалба 0,9 Активи 21,4 Пасиви 10,7 Брой заети 228 Приходи 30,7 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
Веригата " Комсед " има четири районни центъра в София, Пловдив, Варна и Слънчев бряг, 27 ритейл магазина в София, Пловдив, Велико Търново, Плевен, Варна, Бургас и Стара Загора с повърхност над 12 000 кв.м, както и 99 миниобекта " Детски магазини на път " в бензиностанции OMV.

Във веригата се оферират над 17 хиляди играчки, детски дрехи и бебешки такъми. " Комсед " е извънреден дистрибутор за България на Lego, Playmobil, Disney Plush и други и пряк вносител на Mattel (Barbie, Monster High, HotWheels, Fisher Price и др.), и Hasbro (Nerf, Furby, My little Ponny, Play-do и др.).
За 2018 година компанията регистрира 30.8 млн. лева доходи (14.3% растеж по отношение на 2017) и 946 хиляди лева облага (34.3% ръст).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР