Компютрите Mac на Apple се радват на растящ интерес, като ...

Компютрите Mac на Apple се радват на растящ интерес, като

Полезни трикове за Mac компютрите на Apple

Компютрите Mac на Apple се радват на възходящ интерес, като съгласно данни на Canalys, те записват растеж на доставките от 28,3% през 2021 година Тези компютри имат лична операционна система - macOS, която сега е с версия Monterey.

Тя предлага голям брой функционалности, в това число и някои по-малко познати трикове, отбелязва онлайн изданието How-to Geek. Един от тях е опцията потребителят да основава и прибави директни пътища и функционалности за по-лесна работа.

Има даже цели онлайн общности, които сзъдават сходни функционалности и ги споделят. Сред тях са RoutineHub и r/Shortcuts в Reddit. Потребителите могат да ги конфигурират посредством менюто Shortcuts или през Quick Actions, в взаимозависимост от естеството им.

Така да вземем за пример тази разрешава на потребителя да разделя екрана на две елементи и да го употребява с две приложения по едно и също време. Тя е подобаваща за работа, когато потребителят не желае да се разсейва от други функционалности и приложения.

Тази пък дава опция да се записват няколко действия в приложението Apple Note. Например да следи или ръководи интензивности като водене на бележки, четене, прекарано време и други

Чрез тази потребителят може да затвори всички приложения на macOS с един клик. Това е уместно при изключавне на приложенията преди рестартиране или заради някакъв проблем.

Безплатното приложение Shortery за macOS пък дава още повече благоприятни условия. Чрез тях потребителят може да автоматизира спомагателни функционалности, да задейства разнообразни енергийни режими на устройството (за икономисване на батерия например), да ръководи влизанията в системата, да задейства мрачен или ярък режим по-бързо и други

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в

Източник: vesti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg