Компютърна техника, включваща 40 лаптопа, 26 интерактивни дъски, 16 видеопроектори,

...
Компютърна техника, включваща 40 лаптопа, 26 интерактивни дъски, 16 видеопроектори,
Коментари Харесай

5 училища и детска градина във Варна се сдобиха с нова компютърна техника

Компютърна техника, включваща 40 преносимия компютър, 26 интерактивни дъски, 16 видеопроектори, 16 прожекционни екрани и 8 мултифункционални устройства, бяха предоставени на пет учебни заведения и една детска градина – Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване " Николай Хайтов ", СУ " Любен Каравелов ", НУ " Васил Левски ", ОУ " Отец Паисий ", ОУ " Свети Иван Рилски " и ДГ № 8 " Христо Ботев ".

Оборудването се дава по план, финансиран от две оперативни стратегии. Целта е учебните заведения и детските градини да стават все по-привлекателно място за децата и учениците, да употребяват доста по-широк кръг просветителни запаси, както и да се сътвори ефикасен и новаторски модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи, заяви шеф на дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “ Ани Николова.

В рамките на плана се плануват още спомагателни занимания със застрашени от отпадане от учебно заведение възпитаници, обезпечаване на психическа поддръжка за децата, поощряване на присъединяване на родителите в просветителния развой, кариерно насочване и други.

По плана се осъществят и други действия, измежду които осъществяване на образования и обезпечаване на работни места на 47 неактивни лица за интервал от 1 година, които ще бъдат ангажирани с озеленяване и поддържане на сграден фонд. Със съдействието на структурите на Агенция по заетостта, а дружно с неправителствени и работодателските организации към този момент се организира и трудова борса за набиране на неактивните лица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР