Компютърна измама на стойност 90 000 лв. е разкрита при

...
Компютърна измама на стойност 90 000 лв. е разкрита при
Коментари Харесай

Двойка от Пловдив измами приятели с 90 000 лева! Каква е схемата?

Компютърна машинация на стойност 90 000 лева е разкрита при взаимна интервенция на Райнна прокуратура и Икономическа полиция. Измамата е осъществена посредством корист с персонални данни, а в нея са забъркани двама пловдивчани - мъж и жена, които живеели дружно. Мъжът е арестуван в ареста, а дамата е под домакински арест, защото има малко дете на година.

Обвиняемите лъжели свои близки другари, че ще им вършат колажи карикатури и им снимат лицата и персоналните карти. После аплайват за заеми и теглят заема в разнообразни размери за общо към 90 000 лв.. Измамниците са създали мейл и с персоналните данни на хората са кандидатвали за кредите. Правят имейли и с персоналните данни аплайват за заеми. После трансферират парите в своите сметки.

Още на 6 октомври са осъществени огромна част от дейностите по следствието. Задържаните лица са разпитани, иззето е БМВ -то им стойност 10 хиляди лв..

Голяма част от получената сума е била проиграна на онлайн залози. Иззети са телефони, флашки и документа. Взети са им телефоните, флашки, документи.

Прокуратурата излезе и с зов към жителите, защото наблюдаващият прокурор счита, че има други пострадали.

" Ако някой е известен от някоя банка, че дължи заем да алармира Министерство на вътрешните работи и рокуратурата. Ако жителите се обръщат на време към институциите закононарушението, може да бъде разкрито навреме и лицата да бъдат хванати и предадени на съд " съобщи представителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

Работата по делото продължава и сумите са много огромни. Предстои покачване на обвинявания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР