Компромисите и общите действия имат някакви граници, коментира пред БНР

...
Компромисите и общите действия имат някакви граници, коментира пред БНР
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Правителство на малцинството с 64 депутата - не може, не става и не трябва

Компромисите и общите дейности имат някакви граници, разяснява пред БНР водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева.

" Разумните граници в тази ситуация плануват - в случай че първите две политически сили се ангажират с ръководството, могат да се ангажират, с цел да не носят цялата политическа тежест срещу това, което са декларирали на техните гласоподаватели, срещу техните предизборни планове, може да бъде да вземем за пример един състав, който са излъчили двете политически сили, може да има претенции да няма ярки политически персони, може да има специалисти, персони, каквото си желаете, само че да пристигна някой с 64 депутата и да желае държавно управление на малцинството - не може, не става и не би трябвало. Кой и за какво го прави това? ", изрече мнението си тя.

" Има едни говорещи глави, които внушават, че не е значима истината и обстоятелствата, а бил значим разказът? Когато най-после се стигне до това да се състезават кой ще е отговорен - несъмнено ще има значение и разказът им ", добави Дончева.

В предаването " 12+3 " Татяна Дончева попита: " Може ли някой с 64 мандата в 240-мандатен парламент да каже, че ще ръководи с държавно управление на малцинството? Откъде ще вземе гласовете? ".

" В техните глупави глави, на които някой е дал тапия в " Харвард " за няколко седмици, посещаване на някакви лекции, попада разбирането, че посолството от " Козяк " ще пристигна и ще подреди на ГЕРБ. Няма такова посолство нито на " Козяк ", нито на " Оборище ", което по този начин да подрежда. Иска се, предлага се, внушава се, само че би трябвало да се направи по някакъв взаимно допустим метод и той не може да бъде " Аз ще взема всички министерства, а вие - парламентарните комисии, с цел да ме контролирате ". Няма такава страна, в която някой да се съгласява на това ".

Според нея от " Демократична България " са се излъгали да влязат в тази коалиция. По думите ѝ това е станало под външен напън.

" Христо Иванов и Атанас Атанасов се дърпат встрани. Не виждам техните хора да са на основните места ".

" Как ще прави промяна в правораздаването едно момче, приключило преди 2 години в Нов български университет? Как ще наподобява тази правна промяна? Как това момче ще бъде престиж и ще им каже каквото и да било? ", пита още Дончева.

" Или се разбираме, че в ръководството на страната би трябвало да влязат хора, които могат да свършат тази работа и имат експертизата, опит и знания или ще вървим на избори нон-стоп ", добави мнението си тя.

Според нея сега Бойко Борисов би трябвало да реши дали му изнася повече да отиде на нови избори или може да си разреши да ръководи 6 месеца до локалните избори и след това да изиска нови избори:

" Смятам, че той има сделки с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Независимо, че до момента не искаше да ръководи с тях, може да има смяна в желанията и да се изкара и избавител, тъй като би приел бюджета, само че може и да решат, че няма потребност и могат да отидат на нови избори в края на юли и каквото стане ".

Нападението над основния прокурор Татяна Дончева назова " кьорфишек ". Според нея тази работа е супер съмнителна.

" Проблемът на нашата държавност е налице, само че той е в това, че дори на такива места има хора, които не сортират средства. Няма друга страна, в която основният прокурор се занимава с политическа активност ", разяснява тя.

Според нея става дума за инсценировка. По думите ѝ Гешев има интерес от атентат, тъй като той става жертвата: " Хората по света нямат никаква концепция ние какво вършим ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР