Компромис не е на дневен ред, каза председателят на Народното

...
Компромис не е на дневен ред, каза председателят на Народното
Коментари Харесай

Никола Минчев за РСМ: Компромис не е на дневен ред


Компромис не е на дневен ред, сподели ръководителят на Народното събрание в предаването " 120 минути " по БТВ по отношение на мненията по тематиката за Република Северна Македония в последните дни.

Но аз също по този начин чух от госпожа Генчовска, че сред нейната позиция и позицията на премира няма никакво разминаване и те са безусловно на една вълна, което в последна сметка е най-важното, уточни Минчев.

Що се отнася до екип от съветници, в последна сметка екипът от съветници не взима решенията и не носи отговорността за решенията, това го прави главата на екипа. Ако приказваме за екипа на премиера, значи в последна сметка министър председателят взима решенията и той носи отговорност за своите дейности, и щом сред него и външният министър няма никакво разминаване и това го удостовери и госпожа Генчовска, тогава не виждам къде има проблем, добави той.

Относно казуса с поддръжката на пътища, ръководителят на Народното събрание сподели, че към този момент има импортирани в Народното събрание нови планове на решения още веднъж във връзка със същия проблем - с разплащане от страна на Агенция " Пътна инфраструктура ". Надявам се, че този път ще успеем да намерим общия език, тъй че да застанем всички зад едно решение и по този начин ръководещата коалиция да успее да го одобри, добави той.

Според Минчев въпросът с пътностроителните компании не е пленник на избора на шеф на Българската национална банка (БНБ), просто някои от обединенията доста желали да има ефикасен надзор.

Относно избора на шеф на Българска народна банка, Минчев изрази вяра при отваряне на последваща процедура обединението да успее да излезе с общ претендент. Силно се надявам обединението да излъчи един претендент, при който професионалните и моралните качества са ясни за всички, който да бъде подсилен от всички, без да има никакви терзания, да не е по този начин тясно партийно привързан може би, с цел да не се стига до търкания сред обединенията и това да направи изборът доста по-лесен. Съответно шефът на Българска народна банка, който и да е той, да влезе с необятна поддръжка в позицията си на гуверньор, тъй като сигурно идващият шеф е този, който ще води България към еврозоната и има доста значима задача, сподели.

Относно учредяването на " " като партия, той разяснява, че това е естествена стъпка, с цел да вземат участие пълноценно в политическия живот на страната. Според него учредяването на партията не трансформира нещо в връзките с партиите, с които са се явили на последните избори - " Волт ", " Средна европейска класа " и Политическо придвижване " Социалдемократи ". Това не значи, че идващият път ще се явим без тях, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР