Компрометираният отдавна професор от БАН Никола Витанов отново опита да

...
Компрометираният отдавна професор от БАН Никола Витанов отново опита да
Коментари Харесай

Витанов от БАН прекали с поредния си гаменски анализ за войната

Компрометираният от дълго време професор от Българска академия на науките Никола Витанов още веднъж опита да облъчи идната го публика с преднамерено наклонени в изгода Русия драсканици за войната. Нещо повече - след " разбора " си за военните дейности, той си разреши да манипулира с политически послания:

Кратка информация за войната за 16 февруари 2023 година

АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за механически разбори, а не за леене на усеща. Добрият разбор изисква самообладание, а не леене на усеща. Трезвата преценка е стъпила върху мисълта на Бисмарк, че би трябвало да си гледаме националния интерес. Националният интерес с тъкмо две думи и половина, ви го обясних: изгоди за народа. И така, гледаме към тая война и постоянно се питаме: А каква ни е на нас изгодата от това?

Да почваме. Българската политика. Още малко и ще почне сериалът " Кал ". С гневна скорост се върти и сериалът " Слонът, моя другар танцува из стъкларския магазин ". Приятно гледане. Цък-цък-цък, мегисаки или както се пееше там. Боливуд – мас за душата на народа.

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то подред. Защото бавните процеси са тези, които ще дефинират изхода на войната.

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската войска. Промени няма. Украйна е закачена на системи и и се влива толкоз, едвам се извършва тактиката последният руснак да убие последния украинец в стандартна война. Не се влива повече, че ще почне нуклеарна война. Всичко е добре изчислено от позиция на американските ползи. Американците могат да считат и ще си вземат своето. И руснаците ще си вземат своето. Ние нищо няма да вземем с изключение на 5 ритника.

Процес 2: Логистиката на съветската войска. Свършиха ли ракетите – не. Свършиха ли снарядите – не. Ами тогава, нещата не престават, както и до момента. Почнаха да си тестват новите оръжия на фронта. Защо е значимо това? Ами с цел да има напредък против съветската войска, тя би трябвало да стартира да изпитва проблеми вследствие дефицит на муниции. Не се следи такова нещо.

Процес 3: Численият състав на украинската войска. Тоя развой не върви добре. Мобилизационните запаси в Украйна привършват. Гледам, фактчекерчетата отново са се пробвали да пишат нещо по моята страница. Добре сте ми пристигнали отново фактчекерчета. Какво стана, КОЛКО СА БЕЗВЪЗВРАТНИТЕ ЗАГУБИ НА УКРDИНСКАТА АРМИЯ? КОГА ЩЕ ПОИСКАТЕ ПРОШКА ЗАТОВА, ЧЕ МИ БЛОКИРАХТЕ СТРАНИЦАТА, А АЗ съдебна експертиза ОКАЗАХ ПРАВ ЗА ТЕЗИ ЗАГУБИ? Обективността ви бе заровена там, фактчекерчета мои. Никой не ви има вяра към този момент.

Запишете си някъде – мобилизационният развой за украинската войска не върви на добре. Загубите на фронта към този момент не могат да се попълнят с готовност на мъже вътре в Украйна. Всеки, който може да счита и е ходил в казарма, знае какво значи това. Хайде, гледаме оттук насетне – от кое място ще бъдат намирани нови и нови украински мъже за готовност. И по какъв начин ще им се съблюдават човешките права, нали по този начин, зер да влачиш мобилизирани принудително по улиците на Одеса си е висшо съблюдаване на човешките права, нали по този начин, фактчекерчета мои? Така е, ами по какъв начин. Един съвет от мен – живейте си в детския свят и не се пъхайте в действителния, той не е за вас.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава последователното разрушение на украинската сериозна инфраструктура. Руската не е наранена. Руската стопанска система сполучливо се оправя с всякаквите наказания.Украинската – в случай че бъдат спрени системите, незабавно ше грохне. Тъй, че наливането на десетки милиарди би трябвало да продължава. Докога? Докато има пушечно месо за фронта.

Процес 5: Надпраговият удар. И през днешния ден няма подобен. Гледаме сериалът " Прагът ". Руснаците пробват да го смъкват, американците пробват да го поддържат задоволително висок, само че не толкава висок, че Русия да употребява нуклеарно оръжие. За поддържане на прага релативно висок, всеки ден се разходват украински войничета. Да мислим прагматично. Ако прагът успее да удържи чак толкоз, че Украйна завоюва войната – добре, съветското въздействие у нас ще отслабне. Този вид е много необикновен. И какво ще вършим в случай че не се случи? Много ще ми е забавно какви лупинги и салтоморталета ще вършат тогава някои политици. Умнокрасивитета не го мисля. Него от дълго време го употребяват за бърсалка. Не е вманиачен слонът, нашият другар, че употребява умнокрасивитета за бърсалка,... Изречението го довършете сами.

Процес 6: Съществени придвижвания по фронтовете. Движението е постепенно и е резултат от съветско нахлуване, което се признава и от украинския общоприет щаб. Инициативата е при руснаците. Голям украински напред няма. Логично – системата Таракан опапа запасите, тъкмо както ви беше планувано. Беше ви казано, че ще няма запаси? Защо няма? На два метра подземен са в резултат на есенните украински юруши. И какво ще вършим, като към този момент не може да покажем на запада, че имаме войничета за нови юруши? Западът не е елементарен, ще спре системите и ще раздели Украйна с Русия. А ние с вас ще броим шараните, накачени по голите пропагандни куки. И ще почне една кряканица по какъв начин би трябвало да си гледаме националния интерес. Салто мортале шаранаре юрдекаре.Гледайте.

Процес 7: Идеологическата битка. В Русия нещата са много спокойни, обстановката на фронта все още е удобна, няма условия за всеобщи вълнения.

Проблемите са при украинците. Един другар с много здрав разум ми сподели през вчерашния ден: Витанов, изясни им, че никой няма сметка от огромна и индустриализирана Украйна в Европейския съюз. Че нали в случай че се случи това, ще се яви конкуренция на западните компании, което си е директен удар по западните елити. Те няма да позволен това. Накрая ще си свидлив ръцете с Путин, ще разделят Украйна и каквото остане от нея, мощна деиндустриализирано и разрушено ще забележим какво ще го вършат. Кажи им Витанов, че оная Украйна, огромната и мощната от времената на Съветския съюз, в никакъв случай няма да я има към този момент. Като си помисля, прав е моят другар.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната тъга продължава. Че и печал. Няма фина национална агитация. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е цялостна аматьорщина. Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които даже не знаят къде е Украина. Българинът е доста по – информиран, тъй като Украйна е под носа му.

Професионална агитация не се прави по този начин, хиляди пъти съм ви писал. Абсолютна аматьорщина. Ето ви образец. Какво е самостоятелен уебсайт в тая война. Няма такива. И от едната страна и от другата. И като няма, пърхат едно фактчекерчета и ви разправят това – това. Фактчекерчета мои, една огромна част от българския народ е живяла по времената на Тодор Живков е се е нагледала на такива като вас. Не можете да минете за достоверни.

Но стига за това през днешния ден.

Караме нататък

Политологията – (Ден 97)

Виждам, че това, което е писал дядо Милс за политическия хайлайф, ви харесва. Хайде стига за елита. Да минем на нещо по-интересно. Че кое е по-интересно от политическия хайлайф, бе Витанов?. Как кое – грандиозната фигура на политическия водач. Всичко в името на индивида, всичко за богатството на индивида. И по какъв начин се споделя индивида? Днес – малко предварителни сведения.

Какво е туй нещо водач? Като хванете да го преведете непосредствено, то е нещо като лидер. Значи водачът води някого нанякъде. Я малко по така, бе Витанов, какво е водач? Лидерът е влиятелен член в организация и обществена група, личностното въздействие на който му разрешава да играе основна роля в социално-полтическите процеси и обстановки.

Авторитетен член, значи. Отивате в кръчмата с апапи, пиете, пиете, пиете (натрупвате престиж демек). Добивате личностно въздействие и играете основна роля в социално-политическия развой (продължаване на пиенето и псуване на политиците наред) и обстановки (докато не пристигна по-големия водач от къщи да ви прибере, че доста сте се разлидерствали).

Та водачът, значи, може да въздейства на обособени персони и организаци, насочвайки техните старания за реализиране на избрани цели. Е тука е заровено кучето – задачите, задачите, които би трябвало да се реализиран, ползите, ползите, които би трябвало да се осъществят. Ето ви

Закон на Витанов: Всяко огромно количество пари води до ползи, за реализирането на които се създава съответният водач

Ами по какъв начин се създава. От тиня, от ребро и още по други способи, нали по този начин. Производството на водач е тънка работа. Тлябва да налепиш вътре престиж, дарба за управление, нюх за посланичество на обществени ползи. Трябва да налипеш и власт по него. Лепиш, лепиш и произвеждаш нещо. Ако си занаятчия, ще ти се получи прекрасен политически водач. Ако не си занаятчия ще ти се получи както постоянно. И тогава взаимоотношението водач – нелидери ще се изкилифирчи. Щото недобре създаденият водач няма да знае потребностите и ползите на почитателите, че да има престиж и вляние, а пък нелидерите мъчно ще му упредоставят непринудено част от своите политически и властови компетенции, с цел да ги съставлява и реализира техните ползи. И тогава какво? Ами тогава, на сцената се появява слонът, нашият другар, боядисва някое Барби, набива му в главата чии ползи да пази и идва и ви споделя: Аз, слонът, вашият другар, ви споделям, е това е вашият водач. Така работи света. Важното е от тв приемника да се появава верният политически водач, който да наставлява вярно умните и красиви деца, рупащи чипс и пуканки по диваните. Цък, цък, цък, мегисаки-и-и-и... или каквото беше там.

Интересно е, а?

Хайде стига за през днешния ден. Утре – още.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 53)

... Съществуването на човечеството постоянно ще бъде витално подвластно от околната му среда. Ето за какво най-страшният от супердемоните е екологичният супердемон...

Цитирам, бе, изтъквам проклетника Витанов от горната брошура.

Така, откакто ви описах по какъв начин Канада се държи чиста и подредена, за което шапка им смъквам на канадците, да почнем да бистрим въпроса: но за какво канадците гледат Канада да е чиста и подредена и какво гледа нашего брата с дисагите, гьоловото масло и с крушата в ръка. Та трите супердемона бяха: екологичният супердемон, супердемонът на материалната мизерия и супердемонът на духовната мизерия. Що екологичният е най-страшен от трите. Щото може да си безпаричен и елементарен, само че отново ще приживееш, само че в случай че нямаш храна, вода и О2, не ще да преживееш.

Отиваме на рЪЪЪнЪтЪ. Ама кажи го по научному, бе Витанов, професор си бе, какъв е тоя език. Добре, по научному. Хората, макар цялата си културна трудност, би трябвало да вземат решение същите проблеми като другите типове, с цел да оцелеят и да се възпроизвеждат. Затова са нужни старания и те биват два типа – соматични и репродуктивни старания. Оставяме репродуктивните старания настрани и гледаме соматичните старания. Тия старания са за поддържане на тялото и са старания за хранене, напредък и поддръжка на организма. Ама, като спра да раста на височина, бе, Витанов, накъде раста тогава? На широчина, бе, другар, на широчина почваш да растеш и по тази причина отново си трябват соматични старания. Затуй производството и разпределението на храната е една от най-важните човешки действия. Гледаме производството на храна и казусът цъфва незабавно. Населението пораства, обработваемата земя се изтощава и понижава. Човечеството опапва биосферата си. Ресурсите не са безгранични и когато към този момент е могат да поддържат соматичните потребнасти на хората, почва нарастване на смъртността. Това се случва нормално в страни, където според теорията на Колдуел на нарасналата смъртност се реагира с нараснала раждаемост. И кашата става още по-голяма.

А по какъв начин кашата се забърква още, ще ви опиша на следващия ден.

Стига за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано войната и вирусите да стоят надалеч от вас.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР