Композиторът Тончо Русев се събра на небето със съпругата си

...
Композиторът Тончо Русев се събра на небето със съпругата си
Коментари Харесай

Почина вдовицата на Тончо Русев


Композиторът Тончо Русев се събра на небето със брачната половинка си Елена .

Авторът на „ Незабрава “, „ Телефонна обич “, „ Панаири “, „ Горчиво вино “ и така нататък си отиде през април 2018 година Съпругата му Елена го надживя с 5 години и половина. Тя е умряла преди три дни, оповестиха близки до фамилията. До последно Елена бе под грижите и вниманието на своята щерка и внучка, носеща името й. Щастлива бе да дочака и правнучка. От семейството настояват, че дамата на Русев не се страхувала от гибелта и приемала метафизичен заболяванията. Липсва ми Тончо, несъмнено. Всеки път като щракне вратата , го очаквам, все ми се коства, че е той. “ Това сподели вдовицата на огромния композитор в последния диалог с „ България Днес ". Последната ария, написана от Тончо Русев, бе отдадена точно на брачната половинка му. Това е  единствената жена която съм обичал “, бе безапелационен маестрото за Елена. Вече много болен, той дава „ Безумна обич “ на любимците си Катя и Здрава ко от дует „ Ритон “.

Те я записват и показват малко преди кончината на маестрото.

" Катя, апелирам те  преди да изпеете песента, да обявиш, че тази ария я обричам на моята брачна половинка Елена “, споделя по телефона Русев на певицата. Той по този начин и не можа да участва на концерта им в НДК. Единствената внучка на великия композитор - Елена Хаджистоянова, роди момиченце предходната година, което кръсти Антония на дядо си. Приятели не пропуснаха да честитят новия член на семейството на Елена и избраника й Петър Младенов. Двамата се ожениха при започване на бременността на Елена. На размяната на обетите им участвала и брачната половинка на Тончо Русев Елена, на която внучка им в действителност е кръстена.

Елена придружаваше на всяка изява известния си дядо. На всичките му концерти до двамата беше и майка й Албена. Дядо доста ми липсва! Знам, че е благополучен за мен сега и се Радва, че детето ми носи неговото име ” декларира Елена. Красавицата е удовлетворена, че името на дядо й не е забравено, а неговите песни постоянно ще звучат , написа България Днес.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР