Композиторът Стефан Диомов подарява на всички бургазлии най-новата си песен

...
Композиторът Стефан Диомов подарява на всички бургазлии най-новата си песен
Коментари Харесай

Стефан Диомов подари на бургазлии най-новата си песен Коледа в Бургас

Композиторът Стефан Диомов подарява на всички бургазлии най-новата си ария - „ Коледа в Бургас “. Това е 26-та авторска ария на маестрото, отдадена на най-светлия и топъл зимен празник – Рождество Христово.  

„ От един месец работя по тази ария, с цел да носи тя същинския коледен дух. Получих мощна поддръжка от НЧ „ Изгрев 1909 “, с които работя от известно време. Песента към този момент има и видео клип, показващ че Бургас е хубав и през зимата. Надявам се да се хареса на бургазлии “, показа композиторът.  
Без финансиране и никаква помощ режисьор от Бургас направи филми за Христо Фотев и Стефан Диомов
Росен Петров е лекар по кинознание, киноизкуство и телевизия. През 1997 година приключва компетентност „ Операторско майсторство&ldq...
Прочети повече
Зад реализацията на най-новата коледна ария, с изключение на маестро Диомов, стои трудът на Кристина Атанасова – секретар на НЧ „ Изгрев 1909 “ и Валентина Сургучева – началник на вокална група „ Изгревчета “.

Зареждащата с празнично въодушевление ария е изпълнена от обичаната от всички Тони Димитрова, от младия гений и внук на маестрото Божидар Неделчев и ангелогласните деца от вокална група „ Изгревчета “ към НЧ „ Изгрев 1909 “. Музиката и аранжиментът са на Стефан Диомов, текстът е на Джина Дундова, а прелестният видео клип е дело на внука на композитора – Стефан Диомов.  

На 1 януари 2022 година от 10.00 часа по bTV ще бъде излъчен концертът с песните на Стефан Диомов – „ Белите и черни клавиши на моя живот “, отдаден на неповторимата Ваня Костова.

Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР