Композиторът Стефан Димитров се появява в ново амплоа пред публиката

...
Композиторът Стефан Димитров се появява в ново амплоа пред публиката
Коментари Харесай

Стефан Димитров представя симфоничната си творба Сънят на Пилат


Композиторът Стефан Димитров се появява в ново амплоа пред публиката - със симфоничната творба " Сънят на Пилат “. Премиерата ѝ е довечера от 19.00 часа в зала " България “, а входът е свободен.

В изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " композиторът даде детайлности за музикалната творба:

" Това произведение съм го писал в продължение на четири години. То е въодушевено от книгата на Булгаков " Майсторът и Маргарита “, която е толкоз многопластова, че всеки може да си хареса нещо. Аз си избрах тематиката за любовта, която продължава и след гибелта. Бях го замислил като балет, само че осъществяването довечера ще бъде единствено инструментално осъществяване под диригентството на Любка Биаджони. Цялото произведение се състои от три елементи. Ако съм жив и здрав, някой ден ще го видя и като балет. Това е една история, която стои много приказно и фантастично ".

Стефан Димитров добави, че работата със " София симфоникс “ и маестра Любка Биаджони му е доставила голяма наслада:

" Много е значимо диригентът да харесва това, което дирижира. Маестра Биаджони е доста откровена, доста ерудирана и се разбирахме сносно. Тя е огромен експерт ".

Цялото изявление със Стефан Димитров можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР