Композиторът и създател на Диана експрес Митко Щерев, както и

...
Композиторът и създател на Диана експрес Митко Щерев, както и
Коментари Харесай

Вокалистът на Диана Експрес: Президентът Радев уцелва акордите на 99 %

Композиторът и основател на " Диана експрес " Митко Щерев, както и вокалистът на групата Илия Ангелов разясниха музикалните заложби на Румен Радев. Припомняме, че през вчерашния ден излезе клип, в който президентът чества успеха си с китара в ръка, свирейки и и припявайки парчето на бандата Щерев " Признание ". 

" Няма никакъв мотив за написването на парчето. Просто поетът Стефан Банков ми даде текст и аз седнах и композирах музиката. Песента беше написана като сингъл и доста по-късно влезе в албума " 40 години Диана експрес - 10 златни шлагера ", публикуван през 2016 година Първият вид е изпят от Георги Станчев, по-късно я записахме с Илия Ангелов ", съобщи Митко Щерев.   

" Изпълнението на Румен Радев е достоверно. Човекът си свири и си пее, доколкото може, тъй като четох мнения на хора, които споделят че е пуснат запис, което не е по този начин. Това не е моят глас, нито на Георги Станчев ", пошегува се Илия Ангелов.

" На 99% уцелва акомпаниментите, малко му е трудничко, само че очевидно някой му ги е посочил. Това заслужава почитание, тъй като в последна сметка не е доста лесна ария като естетика. Аз за първи път изпях песента през 1981 година, когато изпълнявах целия репертоар на групата. Записахме песента още веднъж с леко пипнати аранжименти, тъй като авторските права бяха на " Балкантон " и имаше проблеми ", изясни пред Faktor.bg вокалистът на групата Илия Ангелов.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР