Композиторът и музикант Митко Щерев слага край на кариерата си

...
Композиторът и музикант Митко Щерев слага край на кариерата си
Коментари Харесай

Слиза от сцената и спира с концертите, бил вече на 78 години

Композиторът и музикант Митко Щерев поставя завършек на кариерата си

Прощавам се с публиката на 28 октомври в НДК, споделя популярният музикант

" Слизам от сцената и спирам с концертите! Прощавам се с публиката на 28 октомври, когато ще извърша самичък тематиката към кино лентата " Осъдени души " и други мои шлагери. " В това е безапелационен огромният композитор и музикант Митко Щерев.

На 28 октомври той, братя Аргирови, Мими Иванова, Мая Нешкова, Маргарита Храноав, Елвира Георгиева, Нелина, дует " Шик " и " Трамвай номер 5 " ще вдигнат зала 1 на НДК на крайници.

Евгени и маестрото прецизират детайлностите към идния концерт на 28 октомври Снимка: Профил на Евгени Боянов

" Не че съм толкоз изтощен, колкото считам, че нуждая се от отмора ", добавя гениалният композитор, който преди ден се снима с уредника на концерта си - Евгени Боянов.

" Желанието на маестрото ще бъде почетено, като едни от изпълнителите ни ще пеят негови песни на концерта. Той пък ще извърши музикалната тематика от кино лентата " Осъдени души ", която е извънредно известна ". Това сподели Евгени Боянов. Песента към кино лентата, която извършва Лили Иванова на концерта ще пее певицата Нелина.

През последните няколко години Митко Щерев работи интензивно, за изненада на мнозина, а това, което приготвя, ще види бял свят скоро.

" През последните няколко години в мен се зароди концепцията да издам диск с песни от филми, на които съм писал музика. Веднага прецизирам, че на диска е написано " Не е за продажба " и е предопределен най-вече за радиата, както и за дарове. И по този начин към старите оригинали на " Адаптация ", " Зъмни ма ", I Know What is Heaven, " Песен за децата и родителите " и " Скъпа моя, скъпи мой! " добавихме много принадлежности и след три дълги неколкочасови сесии в студиото му песните прозвучаха най-малко за мен извънредно добре ", споделя композиторът.

През 2023 година Щерев издаде и книга с осем кино тематики за пиано, а предната година - записките " Забравих си часовника на пианото II ".

78-годишният композитор прави къса ретроспекция на отминалите години с думите: " Два брака, три дъщери, двама внуци, две внучки, доста музика, концерти и още какво ли не! A годините в действителност са 78! ", благополучен е от изживяното Митко Щерев. Той най-вече се радва на хората, които обичат музиката му. " Това е най-хубавото, което може да се случи на музикант или артист ", споделя Щерев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР