Компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци има

...
Компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци има
Коментари Харесай

Компостираща инсталация за 3 млн. лв. работи в Харманли 

Компостираща апаратура за разделно събрани биоразградими и зелени боклуци има Харманли. С нея ще се понижи размера на отпадъците, които се депонират на депото и това ще удължи употребата му, изясни шефът на „ Екоресурс “ Даниела Борисова.

Събраните разделно и обработени зелени и биоразградими боклуци ще се употребяват за произвеждане на първокачествен компост, който ще бъде влаган като подобрител на почвата при насърчаване на зелената система на територията на Община Харманли.

Проектът е на стойност 3 043 348 лв., от които 1 949 009 от Европейски фонд за районно развиване, 343 942 лева национално съфинансиране и 257 606 личен принос на общината. С тези средства е построена инсталацията за компостиране, закупени са машини и уреди към нея, транспортни средства, построена е съпътстваща инфраструктура, обезпечени съдове за разделно събрани.

Изграждането на инсталацията бе предизвикателство за екипа на община Харманли. Положихме доста старания и оборудването към този момент е реалност. Сега сме изправени пред ново предизвикателство - идната й употреба, което е обвързвано с доста работа и сериозна организация, с цел да реализираме същинската цел на плана – опазването на околната среда, разяснява кметът на Харманли Мария Киркова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР