Комплиментите са полезни не само, защото правят щастлив човека, за

...
Комплиментите са полезни не само, защото правят щастлив човека, за
Коментари Харесай

Комплиментите помагат на онзи, който ги изрича

Комплиментите са потребни освен, тъй като вършат благополучен индивида, за който са предопределени. Те са скъпи на първо място за този, който ги изрича, настояват експертите. И е значимо да го вършим както към познатите си, по този начин и към децата.

Защо обаче е по този начин? Ето и обяснението на този феномен.

Защо са потребни

Когато изричаме нещо благо, ние в действителност преодоляваме по-лесно неприятностите, тъй като се фокусираме върху положителните качества на другия човек. Така душeвността ни автоматизирано превключва на позитивна вълна. А този, който чува комплимента, също е удовлетворен и благополучен.

Не бива да забравяме обаче, че комплиментите не заличават повода за неприятното въодушевление.

Как оказват помощ на децата

Добрите думи по адрес на децата ни оказват помощ доста за възпитанието им. Когато ги хвалим и акцентирате върху мощните им страни, усилваме шанса те да образуват положителна мотивация.

А по какъв начин наподобява идеалният комплимент? Той би трябвало да дава отговор на следните две условия:

- В никакъв случай не би трябвало да лъжете. Хората са изцяло наясно със своите слаби и мощни страни, и в случай че започнете да обяснявате на един цялостен човек, че е много строен, той ще го схване в отрицателен проект, като насмешка.

- Предпочитайте да хвалите индивида за неговите персонални заслуги и триумфи, а не за външността му. Постиженията зависят от обекта на комплимента, а не от гените и други фактори.

Не прекалявайте

Помнете, че не е добре да казвате прекомерно постоянно похвали. Ако хората чуват от вас непрекъснато единствено хубави неща по собствен адрес и знаят, че ги казвате и на други хора, думите, които изричате, с времето губят своята полезност, предизвестяват експертите.

А един от най-хубавите и мотивиращи децата похвали е доста простоват: „ Ти можеш! “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР