Комплексният онкологичен център в Русе също като общинските и многопрофилните

...
Комплексният онкологичен център в Русе също като общинските и многопрофилните
Коментари Харесай

И Онкологичният център в Русе иска по-високи цени на клиничните пътеки

Комплексният онкологичен център в Русе също като общинските и многопрофилните лечебни заведения упорства за увеличение на цените на клиничните пътеки. Освен това центърът, който влиза в рубрика „ други лечебни заведения ”, мъчно кандидатства независимо за финансови поправки, а пред здравното заведение стои предизвикването да ремонтира хирургично-оперативния си блок, за което са му нужни над 1 милион лв..

Русе

Комплексният онкологичен център в Русе сега няма неизплатени отговорности. Разходите обаче непрестанно се усилват, а приходите от клинични пътеки – не.
доктор Камен Кожухаров – шеф на Комплексния онкологичен център в Русе
„ Да не приказваме дали те са заслужено оценени или незаслужено оценени. Въобще те не са пипани с години. В същото време всеки различен си подвига цените, в това число и страната - с повишението на минималната работна заплата де факто прави един финансов напън върху лечебните заведения и запас, който преди е бил отделян за поправки, за нова инсталация, за образование на личния състав, би трябвало да отива за заплати, тъй като няма остатъчен запас повече. ”
В момента Онкологичният център няма личен хирургичен блок и лекарите оперират по съвместителство в залите на прилежащото здравно заведение. Той би трябвало да бъде построен на четвъртия етаж в остарялата постройка на болничното заведение, откъдето се изнесе детското поделение поради неприятните условия и мухъла, само че за ремонта са нужни над 1 милион лв.. От онкото към този момент се разкрили сметка, само че понякога са принудени да теглят средства от нея.
доктор Камен Кожухаров – шеф на Комплексния онкологичен център в Русе
„ Като финансов буфер, от време на време ги използваме, да вземем за пример - чака се забавяне с заплащане от страна на касата, ние би трябвало да се разплатим с компаниите, снабдители на медикаменти, тъй като касата заплаща с 2 месеца обратно за активност, която е осъществена, а компаниите си желаят до 1 месец пролонгация. ”
А за Онкологичния център, като комерсиално сдружение, подложен в рубрика „ други лечебни заведения ”, сега няма стратегии, по които да кандидатства за финансови поправки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР