Комплексният онкологичен център се гордее с един млад, но много

...
Комплексният онкологичен център се гордее с един млад, но много
Коментари Харесай

Д-р Кулински: Няма нищо по-мило за мен от думата Благодаря!

Комплексният онкологичен център се гордее с един млад, само че доста почитан и обичан доктор – гастроентерологът доктор Руслан Кулински. Той се причисли относително скоро към екипа. Винаги пред неговия кабинет е цялостно с пациенти, които той посреща с усмивка, без значение от часа и работния ден. Скромен е и не желае да признае, че е изнемощял, въпреки че всички негови пациенти виждат какъв брой изключителни часове е на работа. И в никакъв случай няма да върне човек, пристигнал с болката си при него.

Възпитан и благ към сътрудници и пациенти, доктор Кулински си завоюва уважението на един от най-хубавите гастроентеролози в Русе.

Всъщност той е трето потомство доктор. Усетът към медицината и човешкото тяло, е завещан първо от дядо му доктор Иван Маринов - онко гинеколог, а по-късно и от татко му доктор Никола Кулински - онко кожен лекар. И двамата му предшественици са прекарали по-голямата част от трудовия си стаж в КОЦ Русе. Затова и никой не се учудил когато Руслан, техният правоприемник, приключва Медицинския университет във Варна.

Д-р Кулински- младши продължи традицията и е част от онкодиспансера в Русе. Работният му ден е повече от под напрежение и най-много виновен, тъй като държи в ръцете си човешки животи:

" След утринен доклад в 8:00 часа, следват плануваните ендоскопии за деня до 10:30-11:00 и абдоминалните ехографии до 13:30, част от диспансерните прегледи на онкоболните регистрирани към КОЦ в кабинет 2. След 14:00 амбулаторни прегледи. По график денят ми би трябвало да завърши към 17:00, само че това е по-скоро изключение. Реално е по-късно, което е за сметка на фамилията - прелестните ми брачна половинка и двете ни момчета. “, споделя доктор Кулински.

" Най-трудно се оповестяват неприятни вести. Останалото е хубаво, екипът е добър, работата проведена “, усмихва се лекарят тъй като пациентите са значими за него. И е неотклонен да търси повода за болесттите, а освен да лекува следствията. Десетки русенци всекидневно застават с вяра пред кабинета му, тъй като знаят, че младият доктор Кулински ще се опита да им помогне.

" Няма нищо по-мило за мен от думата " Благодаря! “, споделя медикът. " Най-удовлетворен оставам, когато бързо сложим точната диагноза и пациентът не губи време в битка със системата и циркулиране по лечебните заведения из цяла България. "

А вкъщи го чакат една прелестна брачна половинка и две дребни момченца, за които баща Руслан е образец за подражателство.

" Чудя се по кое време ли няма да устоя... само че към този момент съумявам. Доверие от страна на пациентите се реализира с положително отношение, отдаденост на хората и резултати “, споделя доктор Кулински. Боли го, когато вижда по какъв начин неналичието на доверие унищожава действителните шансове за съответно лекуване:

" Много пациенти отиват да се лекуват в други лечебни заведения, без да подозират, че в КОЦ Русе има освен огромни експерти, само че и съвременна техника, извънредно качествено лекуване “, декларира докторът.

" Най-трудно се работи с онкоболни. Надеждата в тях е напълно нежна. Затова ние лекарите сме длъжни да не я губим “, споделя лекарят.

Като млад и актуален човек, доктор Кулински съумява да съвместява работата и своите занимания - Starcraft, Fortnite, The Wheel of Time, Game of Thrones. Макар да знае, че колкото повече пациенти го чакат, толкоз по-малко благоприятни условия за себе си ще има. " Но тъкмо това значи да си доктор “, добавя още доктор Руслан Кулински.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР