Комплексни мерки за превенция на посегателствата над медици разработи ръководството

...
Комплексни мерки за превенция на посегателствата над медици разработи ръководството
Коментари Харесай

УМБАЛ „Свети Георги“ предприе комплексни мерки за превенция над посегателствата над медици

Комплексни ограничения за предварителна защита на похищенията над медици създаде управлението на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив.

Предприетите дейности са в сходство със заповедта на основния прокурор Сотир Цацаров за основаване на организация и взаимоотношение сред прокурорите и центровете за незабавна здравна помощ, техните подразделения и лечебните заведения за болнична помощ, в които работят незабавни приемни отделения и звена за родилна помощ.

 13pl4002-umbal-sveti-georgi-broshura-prevencia-nasilie-nad-medici Най-голямата болница у нас към този момент е стартирала процедура по обезпечаване на паник-бутони и радиостанции и монтиране на камери на основни за сигурността места. За да бъдат ефикасни всички ограничения обаче, би трябвало личният състав да знае по какъв начин да реагира при нападателно държание на външни лица, считат специалисти по сигурността.

Затова наред с инструктажа за потребление на средствата за бързо уведомяване на охранители, полиция и координиращи прокурори, работещите в УМБАЛ „ Свети Георги “ ще се срещнат и с психическите способи за попречване на насилствени дейности против тях.

Всички най-ефективни похвати, както и цялостният лист с контакти при положение на нахлуване, са включени в листовка, която към този момент е раздадена на личния състав в двете бази на държавното здравно заведение. Документът в резюме показва най-честите признаци, които издават насилника, и методите за противопоставяне без физическа реакция.

Предложени са и протоколи за деяние в разнообразни обстановки, а също и по кое време е моментът да се търси помощта на охранителите и органите на реда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР