Комплексна проверка на всички индустриални обекти в Перник ще започне,

...
Комплексна проверка на всички индустриални обекти в Перник ще започне,
Коментари Харесай

Проверка на индустриалните обекти в Перник

Комплексна инспекция на всички индустриални обекти в Перник ще стартира, с цел да се откри кой е източникът на замърсяване на въздуха в града, от който се оплакаха жителите му. Припомняме, че през вчерашния ден перничани излязоха на митинг с искане за по-чист въздух. Те настояват, че всяка нощ миризмата в града става нетърпима.

" В продължение на шест месеца перничани са предизвикани от задушлива миризма на никел, която се появява в избрани часове - през нощта, най-вече към 11-12 часа в избрани региони на квартал " Изток ", " Тева ", от време на време доближава и до гр. Перник и по тази причина те сезират Регионална инспекция за опазване на околната среда, само че имаме и недоволства, които са в общината. Общо 16 са инспекциите, които са осъществени през този интервал освен от Регионална инспекция за опазване на околната среда, само че и взаимни инспекции с общината. Това е сериозна провокация към моите съграждани, която докара и до този митинг “, разяснява кметът на Община Перник Вяра Церовска.

Към Топлоелектрическа централа „ Република “ бяха ориентирани главните инспекции. Заедно с това са тествани всички околни компании, които биха могли да основат такова напрежение и такава миризма. Регионална инспекция за опазване на околната среда, което е виновният орган, не можа да каже кой е причинителят на тази задушлива миризма. Това наложи и митинга на жителите. Това беше повода, заради която министър-председателят приказва с министъра на околната среда и водите Нено Димов и той пристигна в Перник, с цел да създадем изключителна среща и да се вземат всички вероятни ограничения, с цел да бъде прекратена тази процедура, изясни тя.

Вижте повече в директното включване на Тереза Ставрева!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР