Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД се нареди сред най-големите

...
Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД се нареди сред най-големите
Коментари Харесай

КОЦ Пловдив сред най-големите болници по извършена дейност за 2021 г.

" Комплексен онкологичен център – Пловдив “ ЕООД се подреди измежду най-големите лечебни заведения по осъществена активност през 2021г.  Единственото лечебно заведение, измежду първите 20, което не е многопрофилна болница,  е  Онкодиспансерът в Пловдив. Той се  подрежда на 19-то място с 18 895 клинични пътеки.

УМБАЛ " Св. Георги ", която е най-голямата болница в страната, заема първото място, следвана от варненската университетска " Св. Марина " и частната УМБАЛ " Софиямед ".

" Комплексен Онкологичен Център – Пловдив “ е вторият по величина Онкологичен център в страната и първи в Южна България. В него се  обслужват пациенти от цялата страна. Лечебното заведение е измежду най-предпочитаните, тъй като предлага извънредно високо равнище на обслужване. Там работят едни от най-хубавите експерти в региона на  онкологичните болести.

След избирането на сегашния шеф, доцент доктор Тихомир Дерменджиев, КОЦ – Пловдив стартира възобновяване на остарялата инсталация – сега тече процедура по закупуване на нов, последно потомство, линеен ускорител, което ще разреши на пациентите да бъде прилагано най-хубавото и щадящо лекуване. Очаква се до края на годината той да бъде въведен в употреба. През тази и идната година ще бъде сменена и огромна част от диагностичната инсталация в отделенията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР