Комплексът отговаря на най-модерните тенденции в строителствотоУстойчивото развитие е все

...
Комплексът отговаря на най-модерните тенденции в строителствотоУстойчивото развитие е все
Коментари Харесай

В OKOL Lake Park са използвани най-новите и устойчиви технологии за изграждане на жилища

Комплексът дава отговор на най-модерните трендове в строителството

Устойчивото развиване е все по-актуална тематика във всички сфери на живот - от всекидневието и придобиването на нови привички, спомагащи за опазването на околната среда, до оползотворяването на употребяваните запаси в хода на строителната активност. Технологиите, които се употребяват в строителството, са изключително значими през днешния ден, когато в огромните градове и най-много в столицата и в нейните покрайнини с бързи темпове се осъществят огромен брой жилищни здания и комплекси от разнороден вид.

Най-мащабният от тях в региона на София, който ще стартира да се построява тази година, е OKOL Lake Park. Това е най-новият план на водача в строителната промишленост " Маркан Холдинг " АД, разработван през последните 10 години.

 В OKOL Lake Park са употребявани най-новите и устойчиви технологии за създаване на жилища

Предварителните продажби за жилищните парцели, планувани за първата двугодишна фаза на реализация на плана, стартираха при започване на февруари. Търсещите своя нов дом към този момент могат да избират всред:

- студиа и лофтове (60-145 кв.м.),
- редови (125-210 кв.м.) и независими къщи (140-500 кв.м.),
- имоти с къщи по самостоятелен план и гледка към язовира.

Ето и някои от настоящите трендове в строителството, на които ще дава отговор комплексът.

Устойчивост във времето

В хода на строителните действия няма да се употребяват присъщите за общоприетото строителство мокри процеси, измежду които зидане на тухли, полагане на мазилки и шпакловки. Точно противоположното - заложените правила, решения и материали ще спомогнат за по-дълготрайна употреба и по-лесна поддръжка или възможен ремонт на жилищните парцели. Технологията и организацията на строителството ще дават отговор на всички модерни методологии. Такива ще са и употребяваните за реализацията му материали.

 В OKOL Lake Park са употребявани най-новите и устойчиви технологии за създаване на жилища

Екологично строителство

Екологичното строителство е холистичен метод, обвързван с подобряването на връзките сред индивида и заобикалящата го среда. В OKOL Lake Park то намира приложение най-много със съобразяването на локалните климатични условия и релеф. Основният план на комплекса е да бъде в непосредствена непосредственост до природата. Архитектурните решения ще са съобразени с естествените дадености в региона на язовир Искър. Това ще внесе и детайл на уникалност във всеки от построените жилищни парцели в OKOL Lake Park. В допълнение - направен е специфичен дендрологичен план за паркоустройство. Растенията, които ще се употребяват за парковете и градинките пред жилищните парцели, ще бъдат или локални, за поощряване на биологичното многообразие в региона, или такива, които не изискват интензивно поливане с вода. По този метод ще се понижи разходът на този значим запас.

 В OKOL Lake Park са употребявани най-новите и устойчиви технологии за създаване на жилища

Изобилие от естествена светлина

Естествената светлина е с извънредно високо потребно деяние за психологичното здраве и положителното въодушевление. В допълнение - тя би могла доста да понижи нуждата от потребление на електрическа сила за осветяване денем. Прозорците във всички парцели в комплекса ще покриват цялата светла височина на пространствата, като по този метод няма да е налице разлика в равнищата " вън/ вътре ". Това архитектурно разрешава и разкриването на превъзходна панорама към хубостта на заобикалящата околна среда.

В допълнение към строителните техники, които употребява, OKOL Lake Park ще предизвиква устойчивия метод на живот и посредством своето местонахождение - в непосредствена непосредственост до природата. Благотворното въздействие на зеленината и чистият въздух ще допринесате за по-доброто здраве на всички живещи и за по-щастливото и нехайно детство на техните деца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР