Kомплексът Iris-T SLM се състои от три машини: пускова установка

...
Kомплексът Iris-T SLM се състои от три машини: пускова установка
Коментари Харесай

Германия предаде на Украйна първата система за противовъздушна отбрана Iris-T, дойдоха и 4 HIMARS

Kомплексът Iris-T SLM се състои от три машини: пускова установка на боен камион, радиолокационна и командна машина. Зенитните ракети могат да поразяват цели на височина до 20 километра и на разстояние до 40 километра.

 

Останалите три системи би трябвало да бъдат предадени през 2023 година

В края на септември Украйна получи от Съединени американски щати американско-норвежки системи за противовъздушна защита NASAMS. Те работят в радиус 40–50 км и на височина над 15 км. Те могат да поразяват крилати и балистични ракети, дронове и самолети.

 

 От своя страна канцлерът Олаф Шолц заяви, че системата може да отбрани „ цялостен огромен град от съветски въздушни офанзиви “.
 
Призивите на Украйна за спомагателна военна помощ ще бъдат разисквани в сряда в Брюксел, до момента в който водачи на защитата от близо 50 страни се събират за среща на Контактната група по защитата на Украйна.

 

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин ще взе участие в срещата на министрите на защитата на НАТО в Брюксел, първата министерска среща на алианса, към която ще се причислят като поканени Финландия и Швеция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР