Компенсация от 2 хиляди евро ще изплати компанията концесионер на

...
Компенсация от 2 хиляди евро ще изплати компанията концесионер на
Коментари Харесай

Така се прави - 2000 евро компенсация, ако закъсаш заради непочистени пътища

Компенсация от 2 хиляди евро ще изплати компанията концесионер на магистралния околовръстен път на Атина " Атики Одос " за всеки от колите, които бяха блокирани тази нощ на пътя поради изобилния снеговалеж в региона.

Компенсацията е била поискана от премиера Кириакос Мицотакис и компанията се е съгласила.

Според оценки, обявени от представител на държавното управление, тази заран на пътя са били блокирани най-малко 1200 автомобила, в които към момента е имало към 200-300 души.

Сняг затрупа през вчерашния ден Атина и предградията й, обърка превоза, спря работата на имунизационните центрове и затвори учебните заведения, съобщи Ройтерс. Заради бурята " Елпида ", която мина през Гърция, водачи се оказаха блокиране с часове на околовръстния път на Атина и се наложи да чакат помощ от избавителни екипи.

Силните снеговалежи по принцип са необичайност за Атина, само че за втора поредна година градът е обиден от снежни стихии, отбелязва Ройтерс.

В гръцката столица стопираха влаковете и рейсовете, националният транспортьор " Ейджиън еърлайнс " анулира съвсем всичките си полети и сподели, че чака да има проблеми и на следващия ден, а може би и в сряда. На доста гръцки острови, в това число Крит, на следващия ден няма да работят държавните служби, учебните заведения, магазините, които продават артикули не от първа нужда и банките.

Съобщава се и за спирания на електроснабдяването на доста места, в това число в Атина, поради претоварване на трансформаторите. Властите се безпокоят и от повишеното общо ползване на електрическа енергия, макар че работят всички налични мощности. Вчера потреблението е достигнало до 8700 мегавата, а през днешния ден се чака да бъде още по-високо. Днес цената на електрическата енергия на едро в Гърция е 280,81 евро на мегаватчас или с 16 % по-висока от през вчерашния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР