Компенсациите се дават за събития, които са неочаквани, ако цените

...
Компенсациите се дават за събития, които са неочаквани, ако цените
Коментари Харесай

Панев: Компенсациите трябва да са временни, нужни са реформи -

" Компенсациите се дават за събития, които са непредвидени, в случай че цените на тока и на природния газ се задържат високи в продължение на години, то това към този момент не е ненадейно и би трябвало да се подхващат други ограничения. "

По думите му такива ограничения са да вземем за пример енергийна успеваемост и смяна към конкурентоспособността на българските предприятия.

Това съобщи депутатът от " Демократична България " Владислав Панев в предаването " Твоят ден " на телевизия Нова Нюз. Изказването му е във връзка вчерашното изказване на премиера Кирил Петков, че ще има помощи за бизнеса за май и юни, а за юли ще бъде признат законопроект с дълготрайни ограничения.

" Можем да минем и без митинги в дълготраен проект, в случай че в действителност успеем да реформираме стопанската система, тъй че предприятията да продължат да печелят... даже и цените на газа да са високи, в случай че ние понижим зависимостта си, то това надали би било чак такава спънка ", сподели Панев.

Според депутата това е допустимо да се случи в интервал от 5-10 години.

Владислав Панев съобщи, че е песимистичен за обезщетенията за газа за всички предприятия. По думите му помощта би трябвало да бъде ориентирана към тези, които в действителност имат потребност.

Той добави, че това е годно и за семействата. Според него би трябвало да се вкара разбиране за енергийно небогати и по-късно да се мисли за типа помощ. Панев твърди, че в случай че обезщетения има за всички, то и " индивидът в Драгалевци ще може да си отоплява басейна целогодишно ".

Той също удостовери вчерашната теза на ръководителя на бюджетната комисия, както и на водача на Има Такъв Народ, че някои от показаните ограничения не са обсъждани в обединението . Панев съобщи, че едвам през вчерашния ден е научил за препоръчаното повдигане на тавана на пенсиите на 3400 лева

" Диалогът може да бъде доста по-добър... несъмнено има проблеми в ръководещата коалиция. Реформите, поради които ние подписахме съдружно съглашение, поради които управляваме и сме част от болшинството, се случват, в случай че се случват, доста постепенно ", добави той.

Той посочи, че тези в енергетиката се бавят. По думите му с това се забавят и редица вложения.

Депутатът съобщи, че не чака предварителни избори на този стадий.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР