КомпаниятаNew World Development смята да се справи с жилищната криза

...
КомпаниятаNew World Development смята да се справи с жилищната криза
Коментари Харесай

Един от най-големите строителни предприемачи в Хонконг ще строи и продава жилища с 50% отстъпка

КомпаниятаNew World Development счита да се оправи с жилищната рецесия в Хинконг. Пазарът на парцели там е прочут като най-недостъпният жилищен пазар в света. Компанията счита да продава жилища на половин цена от пазарната им стойност, съобщи Bloomberg.

Компанията е един от най-големите строителни бизнесмени в Хонконг и ще финансира създаването на план, който се чака да обезпечи 300 жилища с една до три спални. Организацията с нестопанска цел на компанията New World Build For Good ще проектира домовете, които ще се оферират на почти с 50% или 60% отстъпка от пазарната цена.

Очакванията на New World са продажбите да покрият разноските за строителство.

Програмата е първият субсидиран жилищен план, иницииран от частния бранш. Не от скоро държавното управление и строителните бизнесмени са подложени на напън да облекчат рецесията на пазара на парцели.

В предлагането на New World купувачите могат да закупят жилищата с предплатени вноски от 5%, спрямо минимум 10% за жилища на частния бранш.

" Като огромна корпорация в Хонконг усещаме отговорност да решим казуса с жилищната рецесия ", сподели основният изпълнителен шеф на New World Адриан Ченг.

Досега единствено държавното управление е инициирало сходни планове, с цел да помогне на хората с по-ниски приходи да се снабдят с дом.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР