Компанията Zoom, която предлага инструменти за видеоконферентна връзка, планира да

...
Компанията Zoom, която предлага инструменти за видеоконферентна връзка, планира да
Коментари Харесай

Zoom ще освободи 15% от служителите си

Компанията Zoom, която предлага принадлежности за видеоконферентна връзка, възнамерява да освободи към 1 300 чиновници, или 15% от работната си мощ, съобщи.

Акциите на Zoom завършиха вчерашната борсова сесия с покачване от към 9.8%.

В обява на уеб страницата на компанията основният изпълнителен шеф Ерик Юан написа, че до момента в който светът продължава да се приспособява към живота след пандемията от COVID-19, компанията би трябвало да се приспособява към “несигурността към световната стопанска система ”, както и към “ефектите ѝ върху нейните клиенти. ”

Zoom претърпя голям взрив по време на пандемията, когато хората бяха принудени да работят от вкъщи и използваха софтуерни артикули за видеоконферентни диалози, с цел да поддържат връзка с сътрудници, другари и родственици.

“Работихме неуморно и направихме Zoom по-добра за нашите клиенти и консуматори, само че направихме и някои неточности. Не отделихме нужното време, с цел да проучваме нашите екипи или да оценим дали се разраствахме стабилно ”,казва Юан.

Юан съобщи, че съкращенията ще обиден всички равнища в компанията, а освободените чиновници ще получат заплата и здравно обезпечаване за 16-седмичен интервал. Главният изпълнителен шеф също по този начин съобщи, че възнамерява да понижи личната си заплата за идната финансова година с 98% и ще се откаже от корпоративния си бонус за 2023 година

“Като основен изпълнителен шеф и създател на Zoom, аз нося отговорност за тези неточности и дейностите, които подхващаме през днешния ден. Затова желая да показвам тази отговорност освен на думи, само че и с дейности ”,пише Юан.

Съкращенията в компанията са следващите в софтуерната промишленост, откакто Dell разгласи в понеделник, че възнамерява да закрие 6 650 работни места. През януари Гугъл разгласи, че ще освободи над 12 000 чиновници, а Microsoft и Salesforce показаха проекти за закриването на 10 000 и 7 000 работни места, респективно.

Следвайте ни във,и

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР