Компанията за услуги за краткосрочно настаняване Airbnb трябва да предоставя

...
Компанията за услуги за краткосрочно настаняване Airbnb трябва да предоставя
Коментари Харесай

Airbnb ще дава информация на данъчните власти

Компанията за услуги за краткосрочно настаняване Airbnb би трябвало да дава информация в договорите за наем на данъчните властии да удържа налог според народен данъчен режим, постанови висшият съд на Европейския съюз в четвъртък, оповестява Ройтерс.

Решението идва в отговор на оборване от страна на Airbnb на италиански закон от 2017 година, изискващ Airbnb и други уеб сайтове за краткосрочно отдаване чартърен да препращат информация от своите контракти за наем на данъчните управляващи и да удържат 21% от приходите от наем и да ги заплащат на данъчните управляващи.

Airbnb пуска платформа за отдаване на жилища от наематели

Компанията оспори закона в италиански съд с аргумента, че данъчното облагане и други условия опонират на правилото на Европейски Съюз за независимост на даване на услуги в блока от 27 страни.

Впоследствие италианският съд изиска насоки от Съда на Европейския съюз.

„ Законодателството на Европейски Съюз не изключва условието за събиране на информация или за удържане на налог според народен данъчен режим “, се споделя в изказване на съда на Европейски Съюз.

„ Задължението за назначение на данъчен представител обаче съставлява непропорционално ограничаване на свободата на даване на услуги “, се споделя в него.

Италианската асоциация на хотелиерите Federalberghi приветства решението, отбелязвайки, че е просител по делото и на процедура упрекна Airbnb в отбягване на данъчните си отговорности в Италия.

„ Укриването на налози и нелоялната конкуренция повреждат както обичайния туристически бизнес, по този начин и тези, които вярно ръководят новите форми на гостолюбие “, се споделя в изказване.

 istock istock
Според асоциацията Airbnb не е съумяла да удържи и съобщи вътрешните доходи към 1,5 милиарда евро (1,6 милиарда долара) в продължение на шест години.

По-сигурна отбрана за " домакини " и " посетители " в Airbnb

Но представител на Airbnb сподели, че компанията към този момент поддържа вярното заплащане на налога върху приходите на домакините посредством използване на контрактуваната обща рамка за данъчно отчитане на Европейски Съюз.

„ Airbnb няма данъчен представител, който да наложи удържането на налога върху приходите в Италия, а решението на Съда на Европейски Съюз ясно демонстрира, че всяко условие за назначение на подобен опонира на законодателството на Европейски Съюз “, сподели представителят.

„ Ще продължим да реализираме прогрес в метода на Европейски Съюз към отчитането на налозите върху приходите, до момента в който чакаме окончателното решение на италианския съд “, сподели представителят на Airbnb.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР