Компанията за споделени пътувания е подложена на интензивна проверка в

...
Компанията за споделени пътувания е подложена на интензивна проверка в
Коментари Харесай

Лондон заплашва Uber с нови регулации

Компанията за споделени пътувания е подложена на интензивна инспекция в Лондон, който е най-големият й европейски пазар, за метода, по който третира водачите

© Thomas White Още по тематиката
Uber регистрира по-ниска загуба и напредък на приходите

Финансовите резултати ще улеснят листването на компанията
14 фев 2018
Uber е платила тройно повече налози от 9-те най-големи таксиметрови компании в Букурещ

Данните слагат казуса с заплащането на налози от фирмите в бранша
8 фев 2018
Решение по делото Uber против Комисия за защита на конкуренцията ще има, само че следващата година

Процесът беше обновен след решението на Съда на Европейски Съюз по проблема
6 фев 2018
Травис Каланик продава близо една трета от акциите си в Uber

Сделката ще донесе на съоснователя и някогашен управител на транспортната компания към 1.4 милиарда $
7 яну 2018
Консорциум, воден от Softbank, купува 17.5% от Uber за 9 милиарда $

Акционерите на американската компания се съгласиха да продадат част от книжата с отстъпка от 30%
2 яну 2018 Лондонският транспортен регулатор възобнови борбата си с Uber, като разгласи, че ще вкара регламенти, които биха могли да лимитират времето за работа на водачите и да ги задължи да предават данните за пътуванията на администрацията, оповестява Financial Times.

Реорганизация на пазара

Новите разпореждания ще обгръщат всички частни компании, в това число обичайните таксиметрови групи. Агенцията обаче съобщи, че реорганизацията е ориентирана съответно към " предлагането на доста нови услуги " - ясна отпратка към Uber, който е най-големият нов участник на транспортния пазар в английската столица.

" Пазарът за частно наемане не може да бъде разпознат от момента, в който беше въведено настоящото законодателство ", сподели Елън Чапман, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф за лицензиране, контролиране и таксуване в Тransport for London (ТfL).

Съобщението идва шест месеца откакто TfL реши да не възобновява лиценза на Uber в Лондон, тъй като счита, че не е " подобаващ " оператор, защото компанията не е била способна да се оправи с представянето на проблеми, свързани с публичната сигурност. Uber апелира решението и съумя да издейства позволение да продължи активността си преди чуването, което се чака през лятото.

Серия от инспекции

Транспортната компания е подложена на интензивна инспекция в Лондон, най-големия му европейски пазар, за метода, по който третира водачите.
Uber счита, че те са самонаети лица, а не чиновници и законно оспори опитите да го принудят да съблюдава трудовите разпореждания, само че загуби основната борба през ноември, откакто лондонският съд съобщи, че компанията би трябвало да третира водачите като " служащи ", на които да се поставят минимална заплата, почивки и отпуски.

Uber също по този начин е изправена пред компликации в целия Европейски Съюз, откакто Върховният съд на блока реши през декември, че тя би трябвало да бъде определяна като обичайната таксиметрова компания, а не като софтуерна платформа.

Промените, оповестени в документа за политиката на TfL, включват възстановяване на " изискванията на лидера ", като да вземем за пример условие за " рационално работно време, в това число подобаващи почивки по време на тяхната промяна ". Новите правила ще включват още разпореждания за продан на данни, с цел да се подсигурява, че групите за частно наемане " споделят данни за пътуването " с TfL.

През последния месец Uber ограничи броя часове, които водачите могат да работят, преди да бъдат блокирани от приложението.
Предложенията могат да доведат до промени в метода, по който работи Uber в Лондон. Тя може да бъде принудена да разгърне своята стратегия Uber Movements за шерване на данни за Обединеното кралство или да вкара скъпи стратегии за образование на водачи.

Под управлението на Косровшахи

Новият основен изпълнителен шеф Дара Косровшахи прекара първите месеци от мандата си в решение на доста от правните разногласия, пред които е изправена компанията, в това число уреждането на дело от компанията - майка на Гугъл, която упрекна Uber в кражбата на търговски секрети.

" Нашето ново водачество трансформира метода, по който вършим бизнес, а през идните седмици ще обявим редица други промени и усъвършенствания ", съобщи представител на Uber, откакто TfL разгласи проектите си.

TfL се озова под все по-голям напън от страна на обичайните таксиметрови компании, с цел да ограничи активността на Uber, само че се изправи против съпротивата на лондончани, когато се опита да вкара по-строги частни правила за наемане през 2015 година

Оттогава регулаторът отсрочи издаването на лицензи на софтуерни компании. Групите, в това число Citymapper, мобилно приложение за елементарно напредване в градовете, са чакали месеци за позволение за започване на активността си в града.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР