Компанията за потребителски стоки Unilever назначи Хайн Шумахер като главен

...
Компанията за потребителски стоки Unilever назначи Хайн Шумахер като главен
Коментари Харесай

Unilever първи път от 15 години назначи шеф, който не е от компанията

Компанията за потребителски артикули Unilever назначи Хайн Шумахер като основен изпълнителен шеф. Той ще размени Алън Джоуп на поста от юли. Промяната е забавна, тъй като 51-годишният Шумахер се причисли към Unilever едвам през октомври предходната година и сега е началник на бизнеса в млечния бранш FrieslandCampina.

Преди това е работил за търговеца на храни Royal Ahold NV и в продължение на десетилетие за производителя на храни HJ Heinz в Съединените щати, Европа и Азия.

Това е първия път, в който Unilever дава най-високия пост на изпълнителен шеф, който не е от Unilever, откогато притегли Пол Полман от Nestle през 2008 година

Unilever е една от най-големите компании за потребителски артикули в света, която има над 400 марки под шапката си. От колосът обявиха, че Джоуп възнамерява да се пенсионира в края на 2023 година

В бранша на питателните артикули Unilever има марки като сладоледите Ben & Jerry`s, майонеза Hellman`s и други

Някои вложители и анализатори през миналата година твърдяха, че Unilever може да се концентрира повече върху по-печеливши бизнеси, като този с питателните артикули не е измежду тях. Плановете обаче остават неразбираеми, имайки поради, че и новият изпълнителен шеф е управлявал компании в хранителния бранш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР