Компанията за оптимизация на печалбите в енергийните компании TokWise ще

...
Компанията за оптимизация на печалбите в енергийните компании TokWise ще
Коментари Харесай

Българската TokWise ще получи 50 хил. евро финансиране от Innovation Capital

Компанията за оптимизация на облагите в енергийните компании TokWise ще получи финансиране от 50 000 евро за сполучливо развиване на бизнеса си от Innovation Capital.

Тя е огромният победител на Софийското издание на националното съревнование на фонда за дялови вложения Innovation Capital. В последния месец над 100 започващи компании се бориха да завоюват финансиране за своите планове, защитавайки концепциите и бизнес проектите си пред екипа на Фонда в разнородни формати. Състезанието даде началото на акселераторската стратегия XLRadar, посредством която 10 компании ще бъдат финансирани и развивани в продължение на 3 месеца благодарение на ментори, консултанти и екипа на Фонда.

С финансирането то 50 хиляди евро TokWise ще продължи развиването на плана си - програмен продукт за събиране, култивиране и разбор на огромни масиви данни на енергийния пазар чрез изкуствен интелект. Целта е оптимизация на маржовете на търговците на електрическа сила. Техният екип се причисли към победеля от Бургас - стартъп компанията Sensit, която създаде приложение за улеснено паркиране в градска среда.

" За нас е значимо не толкоз да получим финансиране, а да изберем точните сътрудници, по тази причина се радваме да бъдем част от програмата на Innovation Capital ", сподели съоснователят на TokWise Красимир Колев. " Мотивирахме се да създадем нещо свое и след дълги изследвания на промишлеността събрахме кураж да напуснем платените си работи и да основем компанията. Вече година работим като екип в тази посока и резултатите стартират да се появяват ", декларират от TokWise.

Обиколката за търсене на най-хубавите хрумвания и екипи се организира в София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново. В два разширени стартъп лагера изявените компании и специалисти в разнообразни сфери усъвършенстваха бизнес моделите и представянето им пред вложители.

" Срещнахме страхотни хрумвания и ще подкрепим част от тях посредством финансиране с 25 000 евро. Търсихме и намерихме положителните бизнесмени, които не всеки път са най-очевидните спечелили. Имаме упоритостта посредством експертната си помощ да създадем по този начин, че стартъпите в XLRadar да ускорят и стабилизират бизнесите си и скоро да излязат на интернационалните пазари ", споделя Ангел Ангелов, ръководещ сътрудник на Innovation Capital.

Победителят TokWise беше в конкуренция за първото място с компании от разнообразни сфери - Worddio - мобилно приложение за учене на непознати езици, Green Charger - електронна карта на електрически зарядни станции, TrenerGo - платформа за онлайн фитнес тренировки, EasyDoc - програмен продукт за телемедицина и опазване на час при доктор, Swayde - платформа за музиканти на свободна специалност и Tr1bESport - академия за аспириращи експерти в електронните спортове. Изброените планове, както и определените в Бургас компании Esnaf Toys - производители на новаторски дървени играчки и Severina " s Secret - козметична компания, са първата група компании в XLRadar с финансиране от най-малко 25 000 евро и куп спомагателни услуги в изгода за развиването на бизнес моделите им.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР