Компанията за облачни решения Salesforce е в напреднали преговори за

...
Компанията за облачни решения Salesforce е в напреднали преговори за
Коментари Харесай

Потенциалната продажба на Slack изстреля акциите ѝ с почти 40%

Компанията за облачни решения Salesforce е в напреднали договаряния за придобиването на Slack Technologies, съобщи Wall Street Journal. Ако договорката бъде финализирана по проект, тя ще може да бъде оповестена още през идната седмица, показаха от CNBC.

Salesforce е един от водачите на пазара на приложения за ръководство на връзките с клиентите. Компанията е съоснована преди 21 години от Марк Беньоф, който сега е и основен изпълнителен шеф.

През последните години тя закупи редица ИТ бизнеси. През 2018 година беше закупен MuleSoft за 6,5 милиарда $, а година по-късно - Tableau Software за 15,3 милиарда $.

" Сделката със Slack ще доста стратегически смислена за Salesforce, които се пробват да пробият на пазара на професионално съдействие ", уточни Дан Айвс пред CNBC.

В момента Slack е едно от най-използваните платформи за корпоративен чат в света. Основаната в Сан Франциско компания стартира активност през 2009 година, като в началото произвеждаше игри, само че бързо се насочва към корпоративната връзка, като към предходната година посочваше, че има 12 млн. дейни консуматори на ден.

В резултат на новината акциите на Slack се изстреляха с 38%, а тези на Salesforce завършиха търговията през вчерашния ден с 4% надолу.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР