Компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп беше осъдена за

...
Компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп беше осъдена за
Коментари Харесай

Осъдиха компания на Тръмп за данъчни измами в продължение на 15 години

Компанията за недвижими парцели на Доналд Тръмп беше наказана за поддържане на незаконна скица за машинация на данъчните управляващи.

Според съда в Ню Йорк нарушаванията са осъществявани в продължение на цели 15 години, оповестява " Ройтерс ".

Глоби до 1,6 млн. $ грозят „ Trump Organization”, която ръководи хотели, голф стадиони и други недвижими парцели по света.

След 12-часово съвещание журито призна компанията за отговорна по всички повдигнати ѝ обвинявания.

Окончателната присъда ще бъде произнесена на 13 януари.

Въпреки че глобата евентуално няма да сътвори съществени финансови проблеми на компанията, може да прогони сътрудниците и кредиторите ѝ.

Адвокатът Алън Футерфас пък съобщи, че решението ще бъде обжалвано.

Юристът дефинира като „ неясен” закона, който разрешава осъждането на компания, в случай че чиновниците ѝ са направили закононарушения „ от нейно име”.

Основното обвиняване по делото бе, че компанията е покривала персонални разноски (наеми и лизинг на коли) на топ мениджъри, в това число някогашния основен финансов шеф Алън Вайселберг, без да регистрира приходите.

Фирмата даже е давала бонуси на въпросните хора, като че ли са самостоятелни реализатори.

„ Това е случай на чиста неистина и машинация! Изготвяне на подправени документи! И всичко това за да се избегне заплащането на данъци”, съобщи прокурорът на Манхатън Алвин Браг.

Доналд Тръмп, който неотдавна разгласи, че ще се кандидатира за втори президентски мандат в Съединени американски щати, отхвърли всички обвинявания. Определи като „ политически стимулиран лов на вещици”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР