Компанията за мозъчни импланти Нюралинк на предприемача Илон Мъск Ѝлон

...
Компанията за мозъчни импланти Нюралинк на предприемача Илон Мъск Ѝлон
Коментари Харесай

Компанията Нюралинк на Илон Мъск започва клинични изпитвания на мозъчен имплант за пациенти с парализа

Компанията за мозъчни импланти " Нюралинк " на бизнесмена Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, разгласи, че е получила утвърждение да стартира набиране на доброволци за изпитвания на мозъчен имплант за пациенти с парализа, съобщи Ройтерс.

Хората с парализа в резултат на увреждане на гръбначния дирек или амиотрофична латерална склероза могат да вземат участие в проучването. Не се оповестява какъв брой души ще бъдат включени в тестванията, които ще продължат към шест години.

В изследването ще се употребява робот за хирургично слагане на имплант в област на мозъка, контролираща двигателните умения, обявиха от " Нюралинк ". Оттам прибавиха, че първичната цел е да се даде опция на хората да ръководят мислите си посредством електронни устройства.

Компанията, която по-рано се надяваше да получи утвърждение да сложи устройството на 10 души, е преговаряла за по-малък брой пациенти с Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати, откакто регулаторът увеличи загрижеността си за сигурността, настояват сегашни и някогашни чиновници. 

Не е известно полученото утвърждение за колко пациенти е, отбелязва Ройтерс. 

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, има огромни упоритости за " Нюралинк ", като твърди, че компанията ще улесни хирургическото слагане на чипове за лекуване на болести като затлъстяване, аутизъм, меланхолия и шизофрения.

През месец май компанията разгласи, че е получила позволение от Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати за първото си клинично изпитване върху хора.

Дори и в случай че се окаже, че устройството на " Нюралинк " е безвредно за приложимост при хора, ще е належащо повече от десетилетие за позволение за комерсиална приложимост на чипа, споделят специалисти, представени от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР