Компанията за краткосрочни наеми Airbnb отчита загуба от 3,89 млрд.

...
Компанията за краткосрочни наеми Airbnb отчита загуба от 3,89 млрд.
Коментари Харесай

Airbnb записа загуба от близо $4 милиарда в края на 2020 г.

Компанията за краткосрочни наеми Airbnb регистрира загуба от 3,89 милиарда $ за последните три месеца на 2020 година Това е с 1005% повече от загубата за същия интервал година по-рано, стана ясно от първия финансов доклад на компанията като обществено сдружение, написа CNBC.

Приходите за интервала възлизат на 859 милиона $. Прогнозите на Refinitiv сочеха 748 милиона $. Постъпленията падат с 22% на годишна база. С 36% по-ниски са приходите през четвъртото тримесечие по отношение на третото.

Според прогнозата на компанията за първото тримесечие на 2021 година спадът на приходите ще е по-малък от този през четвъртото тримесечие на предходната.

През четвъртото тримесечие на 2020 през Airbnb са заплатени 46,3 милиона нощувки, което е спад 39% на годишна база и с 25% надолу по отношение на предходното тримесечие, когато те доближават 61,8 млн. броя.

Въпреки това резултатите на Airbnb са по-добри от тези на доста други туристически компании, защото търсенето в сегмента беше по-високо, в сравнение с при други.

Платформата за онлайн резервации счита, че ще има доста възобновяване на пътуванията, предава BBC. " Пътуванията се завръщат и се приготвяме за възобновяване ", съобщи Чески.

Според него, с помощта на пандемията, ще се появят нови желания за туристически дестинации, които ще бъдат от изгода за неговата компания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР