Компанията за изграждане и управление на първокласни бизнес имоти направи

...
Компанията за изграждане и управление на първокласни бизнес имоти направи
Коментари Харесай

Раздвижване при пазара на офис площи: Нова бизнес сграда в София ще събира над 500 души след инвестиция от €30 милиона

Компанията за създаване и ръководство на първокласни бизнес парцели направи първа копка на новия си план - АЙЯ Бизнес Център в столичния квартал " Хладилника ". Инвестицията за офис постройката е на стойност €30 милиона, като тя ще побира към 550 души от екипите на MFG. Това е втората огромна договорка на пазара за офис площи, която Park Lane Developments реализира, след продажбата на клас А офис постройка на SAP Labs Bulgaria през 2021 година.

Проектът на постройката е на компания Planning на инж. Илиян Илиев, а компаниите " Хидроинжект " и " Венков Инженеринг " ще изпълнят укрепването и изкопа на градежа.

Park Lane Developments започва плана през 2022 година, като спекулативна инвестиция, само че още в процесa на обмисляне екипът на Park Lane Developments подписа договорка за продажба с MFG по модела built-to-suit. Дизайнът e приспособен и отразява всички характерни условия, които групата има, с цел да сътвори комфортна, функционална и модерна офис среда. 

АЙЯ бизнес център ще бъде с обща повърхност от над 13 350 кв. м с осем надземни и два подземни етажа. Намира се наоколо до метростанция " Витоша " и до най-големия мол у нас- " Парадайс център ".
 Индийската Infosys открива офис в София и търси екип от 500 души
Международен водач по експорт на софтуерни услуги открива офис в София и търси екип от 500 души

ИТ компанията обслужва клиенти в 56 страни

Фасадата на офис постройката дава отговор на високи стандарти за енергийна успеваемост, звукоизолация и слънчеви фактори. В АЙЯ бизнес център ще има бързи зарядни станции за електрически коли и интелигентни сензори, които усъвършенстват потреблението на силата. Въздухът ще бъде филтриран с ултравиолетови лампи (UV) за усъвършенствано качество.
 Снимка 642119
" Бъдещето на офис пространствата е в екологичния дизайн и енергийната успеваемост, както и в прекарването на жителите. Амбицията ни е АЙЯ бизнес център да бъде емблематична за равнището на българския офис пазар. Благодарим на MFG за доверието и партньорството и за това, че споделят нашата визия за улеснение, успеваемост и функционалност на работното място ", съобщи Таня Косева-Бошова - ръководещ съучастник в Park Lane Developments.

Сградата ще обезпечава улеснения като високи тавани на височина 3 метра, функционални и по-ефективни зони с отворен проект, просторна южна тераса на последния етаж със зареждаща панорама към планината, ресторант и съвременен фитнес.
 Снимка 642120
" В групата влагаме в мотивацията и развиването на хората и екипите си, които са нашият най-ценен запас. Те заслужават най-хубавото и решението да съберем всички компании на едно място е стратегическо. Така ще можем всички да се възползваме от най-съвременна офис среда, в която да развиваме своя капацитет и умения, да черпим ентусиазъм и да прекарваме пълноценно времето си с сътрудниците ", коментира Неделчо Спасов - съосновател и акционер в MFG.

" Ще творим и сътворяваме своята стойност за обществото в среда, която подготвя към елементарно приобщаване и бърза и сполучлива социализация ", добави Станимир Василев - съосновател и акционер в MFG.

Името, определено от MFG, не е инцидентно. То участва в японската и арабската просвета. Айя е женско име и има значение на " красива " и " удивителна ", като също така е синоним за " дизайн ". Същото име носи и бутиковата винарна, която групата развива - Aya Estate Vineyards. Според проектите на компанията, постройката ще бъде приключена до две години.
 Работата от у дома към момента води до по-малко вложения в офис здания у нас, като се изключи София
Търсенето на офиси в София пораства: каква е обстановката в останалите градове

Това демонстрира отчет на Colliers
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР