Компанията за интернет инфраструктура Cloudflare заяви в събота, че блокира

...
Компанията за интернет инфраструктура Cloudflare заяви в събота, че блокира
Коментари Харесай

Блокираха форум за тормоз, докарвал жертвите си до самоубийство

Компанията за интернет инфраструктура Cloudflare съобщи в събота, че блокира Kiwi Farms, табло за известия, известно сорганизирането на акции за тормоз.Като причина за дейностите си, Cloudflare уточни " невиждана изключителна обстановка и непосредствена опасност за човешкия живот ", написа cnet.com.

„ Реториката на уеб страницата на Kiwifarms и съответните целенасочени закани ескалираха през последните 48 часа дотам, че имаме вяра, че има невиждана изключителна обстановка и непосредствена опасност за човешкия живот, за разлика от това, което сме виждали преди от Kiwifarms ”, сподели Матю Принс, основен изпълнителен шеф и съосновател на Cloudflare, в обява вблог.

Опитите за посещаване на Kiwi Farms в този момент се посрещат със известие, което споделя, че уеб сайтът е блокиран и насочва хората към обявата в блога от Cloudflare.

Kiwi Farms не отговори незабавно на искане за коментар по отношение на блокирането на уеб страницата.

Kiwi Farms е цялостен с ненавист конгрес за известия, който стартира като издънка на 4chan, прословутото табло за анонимни изображения.Първоначално се наричаше „ CWCki “, когато стартира към 2007 година и по това време беше отдаден на издевателството на една онлайн персона, споредстатия в New York Magazine от 2016г.Форумът смени името си на Kiwi Farms през 2014 година

„ Kiwi Farms е бил център на многочислени акции за всеобщ тормоз, някои от които са приключили с нахлуване или даже със самоубийство на “целта “, сподели Даниел Кели, шеф по тактиката и интервенциите в Центъра за технологии и общество на ADL.

Doxxing екогато персоналната информация на обещано лице, като неговия адрес и телефонен номер, се разгласява онлайн без негово позволение.Нападението включва подправени позвънявания до полицията, които могат да доведат до въоръжен отговор в дома на ориентираното лице.

Публикациите във Kiwi Farms постоянно са ориентирани към членове на ЛГБТ общността, по-специално към транссексуални хора.Най-малко трима души са се самоубили след акции за тормоз, свързани с Kiwi farms, съгласно “The ​​Washington Post ”.

Kiwi Farms имашевръзки и с всеобщия стрелец от Крайстчърч, който през 2019 година умъртви 51 души в две джамии в Нова Зеландия и от този момент еблокиран в тази страна.

Ходът на Cloudflare идва след възходящ напън през последния месец от акция, която се опитваше да накара интернет компанията да спре да дава услуги на Kiwi Farms.Кампанията#DropKiwiFarmsбеше стартирана от Клара " Кефалс " Соренти, трансджендър канадски стриймър в Twitch.

Соренти сподели, че е почнала акцията, откакто е била набелязана от хора, употребяващи Kiwi Farms, които са упражнявали тормоз върху нея и даже физическо принуждение.

Сайтът #DropKiwiFarms съдържа информация за форумите, дава стъпки за свързване с Cloudflare и споделя истории на жертви, които са били набелязани от хора, употребяващи форума.

Миналия месец конгресменът Мейджъри Тейлър Грийн, републиканец от Джорджия, сподели в изявление за Newsmax, че е била ударена два пъти през август.Грийн уточни Kiwi Farms като провинен и прикани уеб сайтът да бъде отстранен.

Cloudflare в началото се опълчи на предприемането на дейности против Kiwi Farms.

Компанията обаче промени курса си този уикенд.В събота Принс сподели, че компанията му не може повече да чака правоприлагащите органи да работят.В обявата в блога той съобщи, че Cloudflare се е обръщала към правоприлагащите органи неведнъж през последните две седмици за това, което се счита за евентуални незаконни дейности и непосредствени закани за човешкия живот.

Принс сподели, че решението за блокиране на Kiwi Farms не е в отговор на акцията за напън.

#DropKiwiFarms пусна изявлениев събота в отговор на дейностите на Cloudflare, като сподели, че е удовлетворен от решението, само че не желае да почива на лаврите си.

„ Това нанася огромен удар на Kiwi Farms и тяхната общественост, от който може в никакъв случай да не се възстановят “, се споделя в изказването.

„ Ние показахме, че когато сме обединени дружно, сме способни да преместваме планини и в случай че продължим да стоим дружно и да отвръщаме на удара, можем да реализираме доста. “

#DropKiwiFarms споделя, че това не е краят и в случай че уеб сайтът още веднъж стане деен, той ще окаже напън върху Firehub, център за данни, основан в Лас Вегас, където се намира и сървърът на Kiwi Farms.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР