Компанията за финансови услуги Robinhood обяви, че е станала жертва

...
Компанията за финансови услуги Robinhood обяви, че е станала жертва
Коментари Харесай

Хакерска атака срещу Robinhood разкри данните на 7 млн. потребители

Компанията за финансови услуги Robinhood разгласи, че е станала жертва на хакерска атака, вследствие на която са били разкрити персоналните данни на към 7 милиона консуматори, предадоха международните организации.

Платформата за търговия е претърпяла случай с сигурността на данните предходната сряда, който е бил овладян от този момент, заяви компанията в официално съобщение, оповестено след вчерашното затваряне на американските пазари.

Според Robinhood хакерите са се добрали до адресите на електронната поща на към 5 милиона консуматори и цялостните имена на почти 2 милиона души.

Компанията осведоми, че хакерите са получили достъп и до спомагателни данни, в това число дата на раждане и пощенски кодове на група от към 310 души и до по-подробна информация от сметките на подгрупа от към 10 консуматори.

" Въз основа на нашето следствие офанзивата бе овладяна и имаме вяра, че не е получен достъп до номера за обществено обезпечаване, номера на банкови сметки или на дебитни карти и не е имало финансови загуби за клиентите ни в следствие от случая ", се показва в официалното съобщение.

Компанията заяви, че хакерите са поискали откуп, без обаче да посочи дали той е бил заплатен, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Незабавно информирахме правозащитните органи и продължаваме да проверяваме хакерската атака благодарение на Mandiant, водеща външна охранителна компания ", добавя финтех платформата.

Онлайн платформата, която се популяризира като компания, помагаща на елементарните хора да влагат, и преди е имала проблеми с хакери.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР