Kомпанията за екологичен транспорт FlixMobility, известна със зелените си автобусни

...
Kомпанията за екологичен транспорт FlixMobility, известна със зелените си автобусни
Коментари Харесай

FlixBus разраства експертния си хъб в София

Kомпанията за екологичен превоз FlixMobility, известна със " зелените " си автобусни и жп услуги FlixBus и FlixTrain, възнамерява да наеме още чиновници в своя експертен хъб в София. Това стана ясно от извършена среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и основния финансов шеф на немска компания Кристоф Дебюс. Обсъдени са бъдещите проекти за уголемение на активността на Flix в България, се показва в прессъобщението на отрасловото ведомство.

В експертния хъб на компанията в София сега работят над 60 души, като се планува екипът да продължи да се разраства и да доближи 100 експерти още през тази година. С това българският офис ще стане вторият максимален център на немската компания след този в Мюнхен.

Припомняме, че въпросният хъб бе открит през 2021 година, като чиновниците там дават отговор главно за маркетингови, счетоводни и софтуерни действия. 

Основаната през 2012 година компания е основана в Германия, само че към този момент участва в 42 страни и има над 78 млн. клиенти от Европа, Северна и Южна Америка. Тя разполага с най-дългата автобусна мрежа в Европа.

По думите на Богданов страната ни е положително място за вложения и бизнес развиване, като се трансформира в център за развойна активност в района.

Разполагаме с потвърден инженерен потенциал и от ден на ден компании демонстрират интерес да открият точно R&D и експертни центрове у нас “, акцентира той.

Богданов заяви, че България регистрира най-високия растеж на директните задгранични вложения (ПЧИ) за последните 12 години. Само за интервала януари – ноември 2023 година те са в размер на 7 милиарда лв.. Увеличението е с близо 2 милиарда лв. повече, по отношение на същия интервал на 2022 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР